Pepe Pla lamenta “la mala intenció” de l’administració autonomíca a l’hora de triar les dates per a la publicació de documents

El Regidor d’Educació qualifica l’augment del 15% del preu de les taxes de l’Escola Oficial d’Idiomes de “maniobra mesquina per recaptar diners d’on no es deuria”

Els centres educatius i el Consell Escolar Municipal d’Ontinyent han presentat les seues alegacions contra la supressió proposada per la Conselleria d’eliminar fins a tres unitats escolars a les escoles públiques de la ciutat en el curs 2014-2015. En concret, es reduirien dues en Educació Infantil, i altra de Primària, sent les dues primeres d’ensenyament en valencià.

El Regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pepe Pla, ha insistit en què la proposta de la Conselleria “no te ni cap ni peus” i “suposa un nou atac del Consell a l’educació pública, a més imposant novament un calendari malintencionat, ja que van fer l’anunci en l’última setmana de classe abans de les vacances de Nadal, i per a presentar al·legacions només donaven fins a hui dijous 2 de gener”.

Pla afegia que “parlar de mala intenció a l’hora de posar estos calendaris no es exagerar i no es cap novetat a la Conselleria d’Educació, que sembla que ha fet d’aquest el seu estil per a qualsevol gestió”. En aquest sentit, el regidor ha explicat que també durant estes dates nadalenques, concretament el passat 20 de desembre, es va publicar al DOCV la Resolució de convocatòria d’ajudes per a l’adquisició de llibres de text, material didàctic i informàtic en el curs 2013-2014 per a determinats centres com els d’educació especial: “entenem que fer estes publicacions en dates nadalenques, com fan també aprofitant altres periodes vacacionals per traure altres, respon a una intencionalitat de confondre a les famílies i amagar les ajudes el màxim possible per a que no les sol·liciten”, manifestava el regidor.

Pepe Pla era crític també amb “el nou atac” a l’ensenyament que suposarà l’anunciat augment del 15% de les taxes de les Escoles Oficials d’Idiomes de la Comunitat Valenciana per al proper curs, amb una llei publicada el passat divendres que també puja les taxes per repeticions de curs, segones matrícules, proves de nivell, cursos especialitzats o expedició de certificats: “aprofitar-se la necessitat que té la gent en molts casos aturada d’aprendre idiomes per poder accedir a llocs de treball ens sembla absolutament mesquí, deuriem ajudar a la ciutadania a formar-se enlloc de posar-los traves com està fent constantment el PP, que sembla que vullga que sols tinguen accés uns pocs a l’educació”, lamentava el regidor.