La solidaritat dels participants permet recaptar 1.325 euros per a la lluita contra la síndrome Idic-15

L’Ajuntament reparteix entre els corredors 1.000 dels paraigües de colors que es van emprar dins la campanya d’animació comercial “Ontinyent al Carrer”.

Per tercer any consecutiu la Cursa Sant Silvestre d’Ontinyent bat la seua cifra rècord de participants: 1290 dorsals es repartiren el pasta dilluns entre corredors vinguts de diverses localitats de dins i fora de La Vall d’Albaida per participar en esta prova organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Ontinyent, juntament amb el Club Atletisme Ontinyent Soliclima, el Club Triatló Ontinyent i el Club Atletisme Salta Rius.

La prova enguany ha tingut carácter solidari, ja que la recollida de dorsals servia per replegar aportacions voluntàries d’1 euro per a l’Associació Nacional de la “Síndrome idic15”, entitat que presideix l’ontinyentí Miguel Ángel Orquín i que recapta fons per a l’única línia d’investigació a nivell mundial existent per a la lluita contra esta malaltia. Molts dels participants aportaven més diners, de manera que la xifra assolida era de 1.325 euros. La filla d’Orquín, que pateix la malaltia, se sumava a la cursa en un carret espentat per alguns dels participants.santsilvestre13

El regidor d’Esports, Pepe Pla, agraïa l’elevada resposta a la convocatòria, “que ens ha permés demostrar que Ontinyent és una ciutat esportiva i solidària, a més batent el rècord de participants. Estem molt satisfets d’haver col·laborat amb la recollida de fons contra esta malaltia i anem a treballar perquè es facen més edicions solidàries com aquesta”, manifestava. Pla tenia paraules d’agraïment per a la Policia Local, Creu Roja, Protecció Civil, els clubs i els voluntaris que han col·laborat “per fer possible esta festa de l’esport, que és tot un referent a les curses d’aquest tipus a les comarques centrals”.

La prova, que estava precedida per la I “Canicross” a la qual alguns corredors recorrien els 5 kilòmetres de la prova acompanyats de les seues mascotes, repartia entre els participants un regal molt especial: 1.000 dels paraigües de colors que es van emprar el passat per cobrir el cel del Carrer Martínez Valls dins la campanya d’animació comercial “Ontinyent al Carrer”, que tornaven a omplir de color la ciutat. En finalitzar la prova tenia lloc un fi de festa al Centre Comercial el Teler, amb “picà” i beguda a càrrec de l’organització. Quant als premis, el guardó a la millor disfressa era per un grup de pares i xiquets emulant artistes de circ; seguits d’una parella que emulava una llanda de refresc i un paquet de roses; i en tercer lloc un “home invisible” equipat amb llums LED. Així mateix, es va lliurar un guardó de reconeixement al veterà corredor Enrique Prats.