El “Procés de Priorització” tindrà 6 fases que culminaran amb les votacions del 10 al 14 de febrer dels projectes elegits pel Consell de Ciutat.
Tant la presentació de projectes com les votacions es podran realitzar en persona o telemàticament.
“Anem a compartir amb la ciutadania una decisió molt important, perquè pensem que els veïns han de ser copartíceps de l’acció de govern”. Així s’animava a la ciutadania a involucrar-se en el “Procés de Priorització d’Inversions” que arranca hui i que permetrà als veïns triar quines inversions i en quin ordre s’han d’executar en 2014.
El primer edil presentava hui juntament amb el Regidor d’Hisenda, Josep Francés, i el de Política Social, Manuel Ruiz, el calendari de les 6 fases d’aquest procés, que culminaran en la setmana del 10 al 14 de febrer amb les votacions de major prioritat per als veïns. Jorge Rodríguez assenyalava que “no ens consten precedents a cap lloc d’Espanya d’una iniciativa així i esperem que siga un èxit, perquè quantes més veus escoltem més es pareixerà l’acció de govern a allò que els ciutadans desitgen”, apuntava.
D’aquesta manera, i tal com explicava el Regidor de Política Social, el procés s’inicia esta setmana amb la informació del procés a la ciutadania i les associacions, a través de la premsa i directament als consells sectorials. “Volem que siga un procés obert a tots, perquè la ciutadania ha de veure que la democràcia no es sols votar cada 4 anys i que els polítics els volem acostar les institucions”, assenyalava Manuel Ruiz.
Acte seguit, del 13 al 19 els ciutadans i ciutadanes poden fer arribar les seues propostes mitjançant el correu electrònic [email protected] o al Registre General de l’Ajuntament. Posteriorment les propostes seran avaluades i taxades per l’Oficina Tècnica del 20 al 24 de gener, i el 27 de gener tindrà lloc una convocatòria del Consell de Ciutat on es determinaran quins projectes s’afegeixen als 5 plantejats per l’Ajuntament: l’adequació dels vestuaris del poliesportiu; la recuperació del pati posterior a la EPA Sant Carles; l’adequació d’un edifici municipal per a vivenda social; l’ampliació del Centre Cívic del barri del Llombo; o la creació d’un punt d’InfoPolicia al parc del Mestre Ferrero.
El Regidor d’Hisenda que posava de relleu el caràcter “històric” d’aquest procés, destacava que “tots són projectes importants” i que a ells es poden afegir per part dels ciutadans altres que siguen de competència municipal i  tinguen cabuda a la partida de 350.000 euros contemplada als pressupostos de 2014 (el que equival a més del 15% de l’apartat d’inversions). Josep Francés incidia en què “els diners que tenim són limitats i les necessitats innumerables, però la nostra vocació és donar la paraula als veïns perquè s’involucren a uns pressupostos que hem elaborat pensant en els ciutadans de hui i en els del futur, i que com hem fet des del primer moment van a estar a l’abast de tots i totes”, recordava.
Una volta seleccionats els projectes a votar, tindrà lloc del 28 de gener al 7 de febrer una campanya informativa sobre el procés, els projectes que es votaran i els llocs on es podrà fer-ho; i finalment, del 10 al 14 de febrer, es podrà votar al Teatre Echegaray, el Centre Cívic del Llombo, l’EPA Sant Carles, el Punt de Lectura de Sant Rafel, la Biblioteca de Sant Josep, l’Ajuntament, i també a través d’un sistema habilitat via internet.
Jorge Rodríguez recordava que un dels pilars bàsics de l’acció del Govern d’Ontinyent és la regeneració democràtica: “hem creat nous consells ciutadans, hem revitalitzat els que hi havia, hem creat una carta de participació ciutadana i ara, amb aquest procés, donem un important nou pas endavant en esta regeneració”, concloïa.