COMPROMIS ja va presentar una mocio el 31 d’agost de 2012 demanant el banc d’aliments, ara mig any després s’ha fet efectiu.

Estarà ubicat a l’antic llar del pensionista del barri de Sant Rafel i s’espera que es puga obrir en febrer.

Destaquen la iniciativa com “una nova mostra de l’aposta per les persones” que fa l’Ajuntament davant la crisi.

Ontinyent i la Presidenta de Creu Roja Ontinyent, Tudi Guillem, han signat el conveni que permetrà la posada en marxa a la ciutat d’un banc d’aliments per ajudar a les famílies més necessitades a fer front als efectes de la crisi. Es va ratificar l’acord unànime del plenari municipal al qual es contempla la posada en marxa d’aquest nou servei per un període de dos anys, fins al 31 de desembre de 2014.

Es destacava que “és un pas important per a la ciutat, que no ens agradaria haver tingut que donar, però que ajudarà als que més estan patint la crisi. Junt amb la creació d’ocupació, les polítiques socials són un dels pilars d’acció d’aquest Govern, i en eixa línia, la de no deixar a ningú pel camí, seguirem treballant”, manifestava. El primer edil, que agraïa a Creu Roja la seua implicació i al Sant Hospital de Beneficència la cessió en precari del local on s’ubicarà el banc d’aliments (a l’antic Llar del Jubilat de Sant Rafel), recordava que l’Ajuntament està fent importants esforços per ajudar a la màxima quantitat de famílies possible a pal·liar els efectes de la crisi, com demostra l’augment al pressupost de la partida d’ajudes de primera necessitat, que ha passat de 150.000 a 170.000 euros.

El Regidor de Política Social, per la seua banda, afegia que tots els esforços pal·liatius que es facen des de l’Ajuntament “no serviran de res si el Govern Central i Autonòmic no canvien la seua política econòmica i aposten per l’ocupació, perquè amb 6 milions de parats a tot l’Estat difícilment resoldrem el problema des de l’administració local”. Manifestava també que la crisi està afectant a moltes persones que no l’han creada, “i mentre altres aposten per rescatar als bancs, per a l’Ajuntament la prioritat sempre seran les persones”, apuntava. Quant a la Presidenta de Creu Roja, Tudi Guillem posava de relleu “la gran importància” de la posada en marxa d’aquest nou recurs per assistir a les famílies, que es posarà en funcionament al llarg del mes de febrer: “no podem celebrar que tingam que posar en marxa aquest servei, però cal estar agraïts que pugam fer-ho. Esperem que el banc d’aliments no siga necessari molt de temps, i que les famílies puguen sostenir-se soles sense ajudes com aquestes”, concloïa.

El banc d’aliments s’obrirà dos dies a la setmana i atendrà exclusivament a persones que vagen amb un expedient regulat des del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament, que comprovarà que efectivament els demandants tenen eixa necessitat. A més de Creu Roja i del consistori, el banc d’aliments comptarà també amb la col·laboració d’alguns dels principals comerços locals, que aportaran aliments en condicions de ser consumits, però amb una data de caducitat propera en el temps.