La coalició presentarà mocions a La Vall d’Albaida per tal de mostrar el malestar existent pel fet que els inspectors de treball agraris vagen acompanyats per la de la Guàrdia Civil

La Coalició COMPROMÍS PER LA VALL D’ALBAIDA ha anunciat la presentació de mocions a les poblacions on està representada per tal de recolzar als llauradors jubilats davant la “discriminatòria i injusta persecució laboral a que estan sent sotmesos, i que pot acabar d’ensorrar el sector a la comarca”, segons manifestava el Secretari Comarcal de COMPROMÍS, Vicent Xavier Vila.

Des de COMPROMÍS s’ha fet referència als fets ocorreguts a finals de novembre a Xeraco, on tres persones, membres d’una mateixa família, es trobaven en la parcel·la, propietat d’una d’elles, jubilat, realitzant labors de neteja del camp. En el lloc es va personar un inspector de Treball acompanyat d’agents de la Guàrdia Civil, que els va requerir informació sobre la seua relació amb la propietat i les labors que estaven realitzant, resultant d’aquestos fets una sanció als dos jubilats, cosa que, explica Vicent X. Vila, “ha generat un gran malestar i temor, entre els agricultors de la comarca, propietaris en la seua majoria de parcel·les familiars que a excepció de pocs casos, es tracta de minifundis a localitats com ara Quatretonda, Llutxent, La Pobla del Duc o Benigànim, entre d’altres”, assenyalava.

El portaveu de COMPROMÍS PER LA VALL D’ALBAIDA, Joan Gilabert, manifestava al respecte que “damunt que el Consell abandona el sector agrari valencià, damunt les dificultats que tenen estes persones per cobrir els costos de manteniment i producció, perseguir ara als llauradors jubilats amb inspectors acompanyats per agents de la Guàrdia Civil ens sembla una inexplicable discriminació respecte a altres col·lectius, quan a més, els llauradors i ramaders perceben unes de les pensions més baixes de jubilació”, afegia.

Per tot això, COMPROMÍS presentarà mocions als ajuntaments on està representada la coalició per tal que els municipis demanen al Consell que li trasllade el seu malestar al Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, pel fet que els inspectors de Treball destinats a la inspecció de les activitats agrícoles, vagen acompanyats d’agents de la Guàrdia Civil; que es sol·licite la retirada de les sancions a les persones jubilades que realitzen treballs amb l’objectiu de cobrir els costos de manteniment i producció dels seus camps; i que es demane així mateix a la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua un compromís real amb la creació i aplicació d’un pla real i efectiu, que garantisca la recuperació del sector agrícola valencià, per tal de convertir-lo en un motor per a la recuperació econòmica del nostre territori i generadora de llocs de treball. “Un Govern responsable deuria i valorar correctament la importància que les pràctiques de manteniment dels nostres camps per part dels jubilats, i enlloc d’ordenar mesures recaptatòries injustificables com aquesta per tal de saldar el deute amb els bancs, destinar recursos per dinamitzar i potenciar l’activitat econòmica i emprenedora de la ciutadania”, conclouen des de COMPROMÍS