El 26 de gener de 2013, es constitueix a Ontinyent l’assemblea comarcal de COMPROMÍS, un pas més per consolidar la suma d’esforços, la suma de voluntats i sensibilitats, una passa més per entendre’ns. Bloc + Iniciativa + Verds + Adherits, consolidem una realitat política que a la nostra comarca té responsabilitats importants de govern.

No som nouvinguts, cadascú de nosaltres tenim la nostra història, però sobre tot, junts, tenim un futur esperançador per a les dones i homes d’aquest País, d’aquesta comarca.

Son temps difícils, fer política entre tants Barcenas, Gurtel, “amiguitos”, pseudònims… és realment fastigós. La corrupció política és insuportable, la ciutadania esta farta, indignada i en molts casos sense esperances. L’estat del benestar s’enfonsa i sembla no sols que no hi ha alternativa, damunt es que ens volen fer culpables de la situació.

El interès partidista i particular, els privilegis, la falta d’ètica, el doble llenguatge, incompliment de promeses… fan de la “classe” política un problema social.

Son temps difícils, i per això ara més que mai, donem aquesta passa, reivindiquem la política, (sense “classe”), reivindiquem la participació política de la ciutadania, estem convençuts de que és l’única eixida possible, no podem deixar l’eixida d’aquesta crisi/estafa en mans dels que ens han dut fins ací.

COMPROMÍS es l’instrument que ha de fer possible un canvi polític al País Valencià, la suma d’esforços oberts a la ciutadania per a que recuperem el futur que ens volen furtar.

Per això estem ací.

Per acabar amb un sistema corrupte, per posar fi als privilegis de la “classe política”, per garantir la regeneració democràtica.

Per garantir els serveis públics: Educació, Sanitat, Serveis socials… per acabar amb boatos d’auto bombo del governant de torn, per acabar amb el malbaratament dels recursos públics en favor d’interessos privats. Per acabar amb l’oligarquia que mai no té prou.

Per garantir un canvi al model productiu que ens permeta oferir un futur a les dones, homes i joves que viuen al nostre territori.

Perquè no tots els polítics som iguals, per suposat, i per això ara més que mai hem de demostrar-ho amb el dia a dia.

Fer política al 2013 es difícil, fins i tot costa d’explicar-ho a la gent més pròxima, però es del tot necessari.

Per això estem ací.

Joan Gilabert. Portaveu COMPROMIS VALL D’ALBAIDA