La moció contra les retallades s’aprova amb el suport COMPROMIS, d’EU, PSOE i  i del regidor del PP Vicent Vila

L’Ajuntament d’Ontinyent exigirà a la Generalitat Valenciana que pague els 400.000 euros que deu a la ciutat en programes d’ocupació del SERVEF dels anys 2011 i 2012 que no ha pagat.

Així es va acordar ahir al plenari municipal, en aprovar-se una moció que demanava al Consell que convoque de forma immediata els diversos programes d’ocupació que a hores d’ara té paralitzats, així com que pague els deutes endarrerits d’estos programes als Ajuntaments, Mancomunitats i Consorcis. La moció, presentada per EUPV, va comptar també amb els vots favorables de PSPV-PSOE, COMPROMÍS, i del regidor del PP Vicent Vila, qui va trencar la disciplina de vot del grup que encapçala Lina Insa per sumar-se a estes reivindicacions.

Es tracta de programes per a la realització de contractes a persones treballadores demandants, i que en el cas d’Ontinyent suposen una xifra del SERVEF (depenent de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació) de al voltant de 400.000 euros entre els exercicis de 2011 i 2012. En concret, de l’exercici de 2011, es deu 42.689 euros pel Taller d’Ocupació “Vila d’Ontinyent”; 78.815 per l’EMCORP; 27.000 euros en concepte de la subvenció del “Salari Jove” i 28.149 euros de subvencions del programa PAMER d’actuacions mediambientals. A més a més, de l’exercici de 2012 es deu 154.450 del programa EMCORP i 64.501 del programa de formació de cambrers, per a un total de prop de 400.000 euros.

El Regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, que presentava la moció, explicava que estos programes suposaven un ingrés econòmic per a persones que estaven en l’atur i a més ajudaven a ficar en marxa programes en el municipi que sense la seua ajuda no haguera estat possible. Per a Ruiz, “l’estratègia de retalls socials i precarització del treball duta a terme pel Partit Popular està afectant als ajuntaments, i no podem entendre que s’estiguen transferint diners públics a les entitats financeres mentre es deixa a la ciutadania sense l’acció pública bàsica: treball, sanitat, ensenyança o protecció social”.

La portaveu del PP, Lina Insa, va tractar de justificar la postura d’abstenció a la proposta dels programes d’ocupació pública aludint a les “dificultats econòmiques” del Govern Central i Autonòmic, parlant d’un “retard en la publicació de les convocatòries d’ajudes” que, en opinió de la portaveu del Partit Popular, “es justifica per motius que no són atribuïbles a la Generalitat”, assenyalant com a responsable a l’anterior Govern d’Espanya.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que agraïa el recolzament del regidor popular Vicent Vila a la moció, expressava la seua sorpresa per no comptar amb el vot favorable de la portaveu del grup municipal del PP, Lina Insa, “que opta una i altra volta per defensar al seu partit en lloc de a Ontinyent, quan ací hauríem de tenir clar que tots representem als nostres ciutadans, i no a Camps, a Fabra o a Rajoy. En 7 mesos el PP era capaç de fer un circuit de Formula 1 i ara en un any i mig no trauen estos programes, que tanta falta fan”, concloïa el primer edil.