“Tapes i Rock” tindrà lloc a la Plaça de la Concepció durant els dies del Congrés Nacional de Bou en Corda

Des del Consell Econòmic i Social, el seu coordinador, Joan Gilabert de COMPROMIS, explicava que “Tapes i Rock” dona continuïtat al conjunt d’iniciatives previstes per la comissió del CES creada per fomentar l’economia urbana, activitats com la “Fira de tendes al carrer” o “Dissabtes Divertits”: “Una línia d’actuació que està en fase de prova, als seus inicis, i que volem que tinga una continuïtat en propers anys”, explicava.

L’Alcalde destaca que el conjunt d’activitats del cap de setmana pot servir “d’aparador” de la ciutat per potenciar el turisme

Fins a 12.000 tapes se serviran a Ontinyent aquest cap de setmana del 28 al 30 de setembre a la fira gastronòmica “Tapes i Rock”, una innovadora iniciativa del Govern d’Ontinyent (mitjançant el Consell Econòmic i Social, CES) i l’Associació d’Hostelers AHVAL, que combinarà la cuina en directe amb 6 concerts de música en viu a la Plaça de la Concepció. L’activitat s’organitza coincidint amb el cap de setmana del IX Congrés Nacional de Bou de Corda, que durà a Ontinyent milers de visitants de tota Espanya.

L’Alcalde d’Ontinyent i President del CES, Jorge Rodríguez, manifestava que aquesta fira suposa “una oferta gastronòmica i musical que servirà per complementar una proposta tan important per a Ontinyent com serà el Congrés de Bou en Corda”. El primer edil destacava que el conjunt d’activitats i atractius amb que comptarà Ontinyent aquest cap de setmana “pot servir d’aparador de la ciutat, d’allò que podem fer, i que els visitants veien la nostra millor cara i continuen venint”, afegia.

Des del Consell Econòmic i Social, el seu coordinador, Joan Gilabert, explicava que “Tapes i Rock” dona continuïtat al conjunt d’iniciatives previstes per la comissió del CES creada per fomentar l’economia urbana, una comissió presidida per Amparo Boscà (Comerç IN) que ha impulsat ja activitats com la “Fira de tendes al carrer” o “Dissabtes Divertits”: “Una línia d’actuació que està en fase de prova, als seus inicis, i que volem que tinga una continuïtat en propers anys”, explicava.

A la Fira han confirmat la seua participació fins a 17 restauradors, cellers i entitats locals, que oferiran tapes al preu de 2 euros divendres des de les 19:00 fins a la 1:00; dissabte de 11:00 a 16:00 i de 18:00 a 1:00, i diumenge de 11:00 a 16:00 i de 18:00 a 22:00 hores.

Entre les cites musicals destacades, estaran divendres els concerts dels grups Kaoba Band (21:00) i Caperucita’s Wolves (22:30); dissabte actuaran Lulú i los Tigretones (21:00), Amanita Suit (22:30) i Helsinki (00:00); i diumenge Ecos de Sociedad (12:30). A més a més hi haurà sessions de Dj’s “Bamboo Session” divendres a la 01:00, dissabte a les 20:00 i diumenge a les 14:30.

El president d’AHVAL, Jordi Martínez, destacava que “es tracta d’un esdeveniment diferent, modern i innovador, que combina gastronomia, l’artesania i la música en directe, on els visitants podran degustar les tapes i els productes tradicionals envoltats de música i fins i tot amb una zona Chill-Out”. Martínez feia referència a dos moments especialment destacats pel que fa a la part gastronòmica: dissabte a les 13:30 hores hi haurà una festa temàtica amb “tapes amb Meló d’Or”, i diumenge a la mateixa hora festa dels “arrossos”.

Jorge Rodríguez agraïa el treball realitzat per tots els implicats, i convidava a la ciutadania “a gaudir de tot allò que han preparat els hostelers, ja que ploga o no ploga les tapes estan bones igualment”, destacava l’Alcalde d’Ontinyent.