El Centre Cultural Caixa Ontinyent acull l’acte d’obertura i una conferència sobre “la medicina antienvelliment”

Pepe Pla, regidor d’educació de COMPROMIS, destacava “el paper fonamental en la formació dels nostres majors”
Jorge Rodríguez destaca que els majors “podran rebre la formació que sempre havien desitjat sense haver d’eixir d’Ontinyent”
Unimajors, la Universitat dels Majors d’Ontinyent, obrirà les seues portes amb un acte inaugural aquest dijous, després de comptant amb una massiva acollida per part de l’alumnat en les matrícules per a la seua primera edició. Unimajors és una iniciativa de l’Ajuntament d’Ontinyent i la Fundació Campus Ontinyent que, amb el suport de la Universitat de València, pretén promoure l’envelliment actiu i mobilitzar el potencial dels majors de 50 anys de tota la comarca, amb una oferta formativa que comença a impartir-se en el present curs 2012-2013 a la ciutat.
L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha agraït “la gran acollida per part dels majors, que han mostrat el seu interès per rebre la formació que sempre havien desitjat, i que ho podran fer sense haver d’eixir d’Ontinyent”. Cal destacar que estava previst que Unimajors començara amb un curs pilot de 70 places, però la gran demanda ha requerit l’increment de les places previstes fins a les 140.
L’acte de presentació del curs acadèmic se celebrarà aquest dijous 27 de setembre a les 11:30 en el saló d’actes del Centre Cultural de Caixa Ontinyent. Al capdavant de la presentació estaran L’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; Sacramento Pinazo, Cap d’Iniciativa del Vicerectorat i responsable del programa Unimajors; i el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano.
Una vegada conclosa la presentació, a les 12:00 hores, el Doctor José Viña oferirà una conferència sobre els radicals lliures i el seu efecte en diverses malalties i l’envelliment natural. Aquesta ponència obri un cicle de conferències que s’impartiran mensualment per al públic en general al llarg de tot el curs acadèmic, quatre d’elles seran obligatòries per als alumnes d’Unimajors, doncs computaran crèdits. La Degana de la Facultat de Química, Pilar Campins; la Vicedegana de la Facultat de Farmàcia, Teresa Mª Garrigues; o el Professor Roberto Pedros, del Departament de Física de la Terra i Termodinàmica, seran alguns dels especialistes encarregats de donar les xarrades.

Després de la inauguració oficial del curs acadèmic, els alumnes d’Unimajors començaran les classes el pròxim 1 d’octubre, dia internacional de les persones majors. Amb motiu de festejar un dia tan important per a la Tercera Edat, Julio Fernández, Degà de la Facultat d’Infermeria, que impartirà l’assignatura de salut en Unimajors, realitzarà una activitat en la qual els estudiants en pràctiques d’infermeria faran una revisió mèdica als alumnes d’Unimajors.