El Vicerrector Jorge Hermosilla qualifica de “històric” el nexe creat entre Ontinyent i la Universitat de València

Pepe Pla, regidor d’educació de COMPROMIS a l’ajuntament d’ontinyent afirmava “és l’aposta d’aquest Govern i de Compromis poder donar formació a la ciutadania siga quina siga la seua edat”

El nou curs començarà amb una “Jornada Saludable” a la qual es faran exàmens de salut gratuïts a estudiants i població en general

Unimajors, la Universitat dels Majors d’Ontinyent, ja és una realitat. La Sala d’Actes del Centre Cultural Caixa Ontinyent s’omplia aquest dijous en l’obertura de la primera edició d’Unimajors, en un acte de presentació del curs acadèmic estava presidint per l’alcalde d’Ontinyent i President de la Fundació Campus Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Vicerrector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla; Sacramento Pinazo, Cap d’Iniciativa del Vicerrectorat i responsable del programa UniMajors; Pepe Pla, delegat del rector en Ontinyent; i el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano.

Jorge Rodríguez destacava que si alguna cosa és imprescindible en moments com aquestos és l’aposta per la formació i l’educació, que sempre hem tingut clara des del Govern d’Ontinyent”, assenyalava. L’alcalde i President de la Fundació Campus Ontinyent posava de relleu que la oferta formativa d’Unimajors “no és una formació de qualsevol tipus”, ja que està oferida per la Universitat de València i impartida per professorat universitari. L’Alcalde destacava la gran resposta obtinguda, que ha obligat a doblar les 70 places previstes inicialment fins a les 140, “el que mostra que a Ontinyent tenim gent molt activa i amb ganes de formar-se, el que com a Alcalde em fa sentir profundament orgullós”, assenyalava.

El Vicerrector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, qualificava de “històric” el nexe creat entre Ontinyent i la Universitat de València, i destacava que amb Unimajors la UV intensifica la seua presència al Campus d’Ontinyent, on s’imparteixen ja dos graus de formació complementària com la Universitat d’Hivern i La Nau dels Estudiants: “Ara, amb Unimajors, la Universitat de València manifesta la seua voluntat d’afavorir la formació crítica, oberta, multidisciplinar i plural entre els majors, perquè el saber no coneix límits d’edat i la UV és conscient”.

Per la seua banda, el President de Caixa Ontinyent, Rafael Soriano, destacava els esforços fets per la Fundació, per la UV i per l’Ajuntament, tot incidint en que “el més important de tot ha estat la resposta dels majors d’Ontinyent, que ara podran estudiar com al seu moment no van poder”, assenyalava. Soriano tenia especials paraules per l’aposta de Jorge Rodríguez pel món educatiu “una aposta de futur, perquè la preparació és el millor camí per eixir de la crisi”, afegint que “en iniciatives com esta sempre estarà present Caixa Ontinyent”.

La Cap d’iniciatives del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, Sacramento Pinazo, explicava que els 140 membres de la Universitat dels Majors començaran el proper dilluns un itinerari multidisciplinari de tres cursos acadèmics de 120 hores cadascun, amb una oferta que inclou matèries molt diverses, sempre impartides per professors de la Universitat de València. El programa està dividit en 4 assignatures per curs, que en el curs que comença ara seran psicologia (impartida per Sacra Pinazo i Iolanda Torró), salut (per Julio Fernández i Desirée Camus), economia (Jose Pla i Salvador Gil-Pareja) i música (Francisco Bueno). L’alumnat rebrà també sessions d’ensenyament de l’ús de l’ordenador, per poder utilitzar també l’aula virtual de la Universitat de València “i tenir una millor capacitació per a l’aprenentatge i més eines per aprendre”, destacava.

Abans de donar pas a la conferència inaugural sobre els radicals lliures impartida pel Doctor José Viña, Sacramento Pinazo explicava també que coincidint amb l’inici del curs el proper dilluns 1 d’octubre, s’organitzarà una Jornada Saludable per als majors de 50 anys, a la qual es comptarà amb la col·laboració d’estudiants de la Facultat d’Infermería, que realitzaran exàmens de salut gratuïts (presa de tensió, nivells de glucosa, perímetre abdominal i nivells de colesterol) als habitants d’Ontinyent que desitgen acostar-se. A més a més s’oferirà consells de salut per promoure un envelliment saludable. Les persones interessades de més de 50 anys, hauran d’acostar-se al Campus d’Ontinyent a l’Av. del Comte Torrefiel, 22 de la ciutat en horari ininterromput de 12:00 a 17:00.