Gràcies a l’intervenció de Pepe Pla, regidor d’educació de COMPROMIS.

El Director Territorial d’Educació trasllada a l’Alcalde d’Ontinyent i la Direcció del Centre el seu compromís de revisar un per un els casos dels 231 alumnes afectats

La comunitat educativa del centre agraeix a Jorge Rodríguez el recolzament a les seues reivindicacions

La Conselleria d’Educació estudiarà el problema de la supressió del transport escolar a l’IES l’Estació “com una excepcionalitat”, i revisarà un per un els casos dels 231 alumnes afectats en aquest curs escolar. Aquest és el compromís mostrat pel Director Territorial d’Educació, Ismael Martínez, al Director del Centre, Pere Vanyó, i a l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui acudia hui a València acompanyat d’altres representants municipals a parlar de l’assumpte amb la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació.

El regidor d’Educació, Pepe Pla, exposava que des del Govern d’Ontinyent “anem a donar un vot de confiança per a que ens contesten”, insistint en que “estarem expectants i vigilants per veure què fan” i en que l’AMPA de l’IES l’Estació, que es reunirà esta vesprada, “compta amb el total recolzament d’aquest Govern”. Jorge Rodríguez afegia que en qualsevol cas, “les mesures que es prenguen ara no resolen el problema que està generant el PP en tractar de tapar el forat que ha generat la seua gestió malgastadora. No pot ser ni tan sols que es plantegen que siga l’alumnat el que paguen els seus excessos suprimint serveis tan necessaris com aquest”, apuntava l’Alcalde d’Ontinyent.

L’Alcalde explicava només acabar els detalls de la mateixa als al voltant de 100 alumnes, pares i mares desplaçats en 3 autobusos a València, on acudien amb botzines i pancartes a traslladar a la Conselleria el seu malestar per la supressió del transport escolar gratuït. “Li hem explicat al Director Territorial que no és el mateix parlar d’alumnes de 14 anys en un centre educatiu al casc urbà que de xiquets de 12 anys que han de creuar una carretera escarpada i poc il·luminada”, detallava el primer edil, qui incidia en la “preocupació” del consistori de que la situació es prorroga, la gent deixe de matricular-se al centre. Ismael Martínez, que acudia a la reunió acompanyat per la Subdirectora Territorial, Susana Zaragoza, han adquirit el compromís d’estudiar un per un els casos dels alumnes afectats, tractant-los com “excepcionalitats” que en un principi no s’anaven a contemplar.

L’Alcalde d’Ontinyent explicava als pares i alumnes que si al final d’esta setmana no hi ha resposta o aquesta no es positiva, les tres parts (AMPA, direcció del centre i Ajuntament) sol·licitaran una reunió conjunta “per fer-los entendre que açò no és un capritx, que l’institut no podem baixar-lo i que és més fàcil pujar a la gent en un autobús”, incidia Jorge Rodríguez, qui rebia l’agraïment de la comunitat educativa de l’IES l’Estació pel recolzament que està prestant a les seues reivindicacions.