COMPROMIS que ha estat assistint a les reunions de la plataforma “salvem el tren” celebra que per fí la pressió de la coalició i de la plataforma cívica haja tingut èxit.

Es reuniran l’1 d’octubre a l’ajuntament d’Alcoi.

Els alcaldes d’Ontinyent i Alcoi, Jorge Rodríguez i Toni Francés, han acordat realitzar una convocatòria conjunta a tots els alcaldes de les localitats del Comtat, l’Alcoià i la Vall d’Albaida, per tal d’estudiar una estratègia conjunta del nostre territori per la continuïtat i millora de la línia fèrria Alcoi-Xàtiva.

Els dos alcaldes convocaran als màxims responsables municipals, juntament amb els representants de les plataformes cíviques d’Ontinyent i Alcoi en defensa del tren, per definir les accions i gestions que les nostres comarques han de portar a la pràctica els propers mesos per assegurar la continuïtat d’una infrastructura vital per a la zona, i que ara per ara els governs central i autonòmic es plantegen tancar. En aquest sentit, Rodríguez i Francés han considerat que la situació és suficientment urgent i greu com per fer una crida a tots els alcaldes, i així establir un marc conjunt, en clau territorial i supracomarcal, per reclamar no només la pervivència de la línia, sinó la inversió necessària per a la seua posada en valor per què siga un trajecte modern i competitiu.

En paraules de l’alcalde d’Alcoi Toni Francés, “la Generalitat i el govern Central fa anys que tenen un deute pendent amb les nostres comarques en matèria d’infrastructures: si el tren no té suficients viatgers, és perquè porta molts anys abandonat, i hui per hui és més necessari que mai dotar la línia dels mitjans tècnics per a que tinga futur”. Per la seua banda, l’alcalde ontinyentí Jorge Rodríguez destaca la importància estratègica de la línia per al conjunt del territori: “Les nostres poblacions no es poden permetre perdre una via de comunicació tan important. No som un territori de segona: necessitem una via de comunicació tan important com aquesta per poder desenvolupar-nos econòmica i socialment”.

La reunió tindrà lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament d’Alcoi el proper dilluns 1 d’octubre a les 18 hores