Puc votar en les primàries de Compromís?

Tens 16 anys o més, estàs empadronat a Ontinyent i vols més democràcia? Aleshores, clar que pots votar. Només has d’inscriure’t al cens de les primàries de Compromís per Ontinyent a través del formulari electrònic o emplenant el formulari escrit i lliurant-lo a la seu de Compromís per Ontinyent dilluns, dimecres o divendres de 19.30h a 21.00h o, si prefereixes, enviant-lo per mail a [email protected].

linia_separacio

I em costarà diners?

No et costarà ni un duro, la inscripció és lliure i gratuïta.

linia_separacio

Quant de temps tinc per inscriure’m?

Tens de temps des del  10 de novembre fins al 28 de novembre. Així que afanya’t i convida a totes les teues amistats perquè també participen amb tu a triar els representants de Compromís

linia_separacio

I si em vull presentar a candidat?

Endavant! Tens des del 10 de novembre fins al  24 de novembre per a presentar la teua precandidatura a les primàries de Compromís. Has d’emplenar el formulari corresponent amb els requisits que s’hi indiquen.

linia_separacio

D’acord, però no sóc militant de Compromís.

Cap problema. Mentre manifestes la teua voluntat de compartir el programa i els valors de Compromís, pots presentar la teua precandidatura i entrar en el procés amb les mateixes condicions que la resta.

linia_separacio

Quines són eixes condicions?

Si vols encapçalar la llista de Compromís, has de reunir 5 avals de suport entre la militància del col·lectiu local per entrar al procés de votacions. Per una altra banda, si només vols formar part de la llista de Compromís, però no vols encapçalar-la, els suports que has d’aconseguir són 2 avals de la militància. Així confirmes que la teua candidatura representa un mínim de persones que comparteixen uns valors comuns dins de la pluralitat de Compromís.

linia_separacio

I quan serà la votació?

La votació serà presencial a la nostra seu els dies 12 de desembre i 13 de desembre.

linia_separacio

I com puc votar?

  • Presencialment: podras exercir el dret de vot durant el dia 12 de desembre de 18’00h a 21’00h i el dia 13 de desembre de 10’00h a 13’00h a la seu de Compromís per Ontinyent, Carrer Maians 23.
  • Correu postal: En cas que es justifique suficientment la incapacitat de vindre a votar presencialment, la Comissió de Primàries facilitarà el vot per correu ordinari, sempre assegurant-ne la confidencialitat i seguretat.

linia_separacio

Què és això que hi ha dues votacions?

Sí, en el procés de primàries hi ha dues votacions. Per una part es vota al candidat o candidata a encapçalar la llista electoral, el que es coneix com a número 1, però no només això, sinó que també hi haurà una altra votació perquè pugues ordenar tota la resta de la llista a excepció del lloc 3.

En la votació per al cap de llista votes només a una persona. I aquella que més vots haja aconseguit és la que serà designada com a cap de llista de Compromís.

En la votació per a la resta de la llista, el que fas és ordenar la llista segons la teua preferència entre els candidats que s’hi presenten. Pots ordenar-los tots o pots ordenar-ne només una part, sempre des de l’1 cap avall. A cadascun li donaràs un suport equivalent a 1/n, on “n” és el lloc que has assignat. És a dir, a la teua primera preferència li atorgaràs un punt sencer; a la segona, mig punt; a la tercera, un terç, i així successivament. En acabant, se sumaran els punts obtinguts i d’allí eixirà la llista de Compromís.