El portaveu de Compromís per Ontinyent també ha proposat que les ajudes municipals a autònoms prioritzen a qui no puga acollir-se a les de la Generalitat i l’Estat, i ha recordat que “les importants inversions del Govern Valencià a Ontinyent fan possible que l’Ajuntament dispose de més recursos per fer front a la crisi”
Compromís per Ontinyent ha donat a conéixer les seues propostes en relació amb el Pla de Reactivació Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent per la crisi de la COVID-19, després que el document amb l’esborrany del projecte fóra enviat als grups polítics municipals per tal que feren propostes i suggeriments.
En aquest sentit, una de les principals propostes que ha plantejat el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha sigut que la campanya municipal per incentivar el consum en el comerç i l’hostaleria locals tinga en compte el nivell de renda de les persones que faran ús dels bons.
Tal com ha explicat Calabuig, “aquesta crisi ha colpejat a totes les famílies, i especialment a aquelles amb menys recursos. Per això, si des de l’Ajuntament s’apliquen mesures de caràcter progressiu, a més d’incentivar el comerç local garantirem el consum de les persones i famílies amb menor nivell de renda, que són les que més necessiten l’ajuda de l’Administració”.
Així mateix, el portaveu del grup municipal valencianista ha proposat que en la concessió de les ajudes als treballadors i treballadores autònoms per part de l’Ajuntament, es prioritzen aquells casos que no puguen acollir-se a les ajudes estatals o les de la Generalitat Valenciana. En el cas de les ajudes autonòmiques, els imports són de 750 euros per reducció de la facturació i 1.500 euros pel cessament obligatori de l’activitat, i el termini de sol·licitud és del 8 d’abril al 14 de maig.
“Des del principi hem insistit en què cal aplicar mesures per a reactivar i protegir el sector dels autònoms i autònomes. En aquest sentit, seria molt útil que les persones autònomes d’Ontinyent que no tinguen accés a les ajudes autonòmiques o estatals, puguen optar de manera prioritària a eixa ajuda a nivell municipal. Hem d’aconseguir que la coordinació del conjunt de les administracions permeta que les ajudes estiguen el més repartides possible, per tal d’atendre el major número de casos i intentar garantir que cap persona es quede enrere”, ha assenyalat Calabuig.
Nico Calabuig també ha recordat la proposta enviada als grups polítics municipals la passada setmana, relativa a aprovar el caràcter no retributiu de les sessions dels òrgans municipals durant el mes d’abril. Respecte a aquest tema, Calabuig ha incidit en què “tal com vam explicar fa uns dies, aquest gest pot ser una bona forma de col·laborar, humilment, en alleugerir les despeses de l’Ajuntament i que es puguen destinar els recursos a les necessitats més urgents”.
El portaveu de Compromís per Ontinyent ha assenyalat que “des del principi hem donat el nostre suport a les mesures del govern municipal en aquesta crisi. En eixa línia, considerem que aquest Pla de reactivació econòmica serà molt important, ja que mobilitzarà 2 milions d’euros propis de l’Ajuntament, més els 4 milions d’euros d’inversions que es mantenen d’altres administracions com la Generalitat i l’Estat, a més dels 2 milions d’euros per al pagament als proveïdors, a través de la pòlissa signada amb Caixa Ontinyent”.
Calabuig ha conclòs que “des de Compromís per Ontinyent ens sentim molt orgullosos i orgulloses de formar part d’un Govern Valencià com el del Botànic, que amb les seues inversions a Ontinyent fa possible que l’Ajuntament dispose de més recursos per fer front a la crisi”.