El regidor i la regidora de Compromís per Ontinyent també han proposat que cap membre de la corporació municipal cobre les sessions dels òrgans municipals durant el mes d’abril, “com a forma de col·laborar en alleugerir les despeses de l’Ajuntament i poder destinar els recursos a les necessitats més urgents”

El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han decidit renunciar a les seues retribucions com a regidors de l’Ajuntament d’Ontinyent corresponents al mes d’abril. A més, proposen que les sessions a celebrar durant aquest mes siguen de caràcter no retributiu per a tota la Corporació Municipal. Calabuig i Alberola, edils del grup Compromís per Ontinyent, han pres la decisió després de confirmar-se, aquest mateix dimecres, que sí que quedaran convocats els òrgans de govern de l’Ajuntament d’Ontinyent, en concret, un Plenari extraordinari per a la pròxima setmana.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “hem pres aquesta decisió per solidaritat amb tota la gent d’Ontinyent que ho està passant malament en aquests moments. Pensem que és una bona forma de col·laborar, humilment, en alleugerir les despeses de l’Ajuntament i que es puguen destinar els recursos a les necessitats més urgents. Per això ens agradaria comptar amb la unanimitat de la corporació municipal per tal d’aprovar el caràcter no retributiu de les sessions. Independentment de si s’aprova o no, des de Compromís renunciarem a aquestes retribucions, reintegrant l’import a les arques municipals”.

Tal com ha apuntat Calabuig, “som regidors de l’oposició, i només cobrem en concepte d’assistència a les reunions dels òrgans municipals. Tot i això, considerem que tota acció és bona per donar suport econòmic i col·laborar amb les importants mesures que caldrà prendre en les pròximes setmanes. Les famílies, els treballadors i treballadores, els autònoms i autònomes, i les xicotetes i mitjanes empreses han de ser el centre de totes les mesures”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha incidit en què “són moltes les persones que estan patint en primera persona els efectes i les conseqüències d’aquesta greu crisi sanitària, i nosaltres, com a servidors públics, hem de posar tot de la nostra part per a contribuir a ajudar. Per una banda ho farem treballant, proposant i arribant a acords dins els òrgans de l’Ajuntament. Per altra banda, considerem que aquesta xicoteta aportació econòmica podrà ajudar a què les mesures per reactivar la nostra economia vagen per bon camí”.

Per últim, des de Compromís per Ontinyent s’ha aclarit que la renúncia a les retribucions dels edils del grup municipal valencianista afectarà a tot el mes d’abril. Així, a banda de la retribució corresponent al Plenari extraordinari de la pròxima setmana, Calabuig i Alberola renunciaran a les remuneracions de qualsevol altre òrgan municipal que es puga convocar durant aquest mes, com Juntes de regidories, Comissions o el Plenari.