El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola proposen que l’Ajuntament d’Ontinyent adquirisca mascaretes homologades fetes a la ciutat i les distribuïsca prioritàriament a les persones que es troben en situació de major risc

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha plantejat una nova proposta per fer front a la crisi sanitària del Coronavirus des de l’àmbit municipal. Així, el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han proposat que l’Ajuntament d’Ontinyent adquirisca i repartisca entre la ciutadania mascaretes fabricades en la ciutat, prioritzant la distribució d’aquestes a les persones que es troben en una situació de major risc, com les persones majors, persones amb malalties, o treballadors i treballadores de sectors essencials.

Tal com ha exposat Nico Calabuig, regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, “l’expansió del virus en les últimes setmanes i la voluntat de contribuir a frenar la seua propagació han fet que ajuntaments del nostre voltant, com són els casos d’Albaida o Agullent, hagen optat per començar a repartir mascaretes a la població, amb l’objectiu de facilitar la seua protecció, especialment entre les persones majors o amb diferents malalties, que estan en una situació de major risc”.

Segons ha explicat Calabuig “des dels primers contagis del virus fins a l’actualitat, la seua ràpida propagació ha provocat que s’haja decretat el confinament a tot l’Estat i s’hagen extremat les recomanacions per tal d’aturar la pandèmia. En eixe sentit, encara que en un primer moment les principals autoritats sanitàries no creien convenient recomanar l’ús generalitzat de mascaretes, a hores d’ara les mateixes autoritats ja estan estudiant la possibilitat d’ampliar el seu ús”.

“Proposem que l’Ajuntament d’Ontinyent adquirisca mascaretes per tal de distribuir-les a la ciutadania, donant prioritat a les persones que es troben dins dels grups de risc, que són les que més protecció necessiten. Per tal de garantir-ho, cal que l’Ajuntament, com a institució de govern local, realitze aquesta gestió. Així podríem intentar evitar novament situacions de saturació en la demanda als llocs de venda al públic, o risc de desabastiment per aquelles persones o col·lectius que han de poder accedir a elles de forma prioritària”, ha detallat el portaveu.

Per la seua banda, la regidora Paloma Alberola ha assenyalat que “a Ontinyent s’estan fabricant actualment mascaretes homologades. Açò és molt important, ja que apostant pel producte local reduïm per complet les distàncies des del seu punt d’origen, i a més comptem amb mascaretes de qualitat”.

Tal com ha apuntat Alberola, “la prioritat ha de seguir sent que els professionals sanitaris, els cossos de seguretat i altres sectors essencials estiguen plenament abastits de mascaretes per les administracions competents, i que, paral·lelament, puguen tindre accés a elles els col·lectius més vulnerables, de major risc sanitari, com la població major o les persones amb malalties respiratòries o altres patologies”.

A més, Paloma Alberola ha incidit en què “en qualsevol cas, les mascaretes no ens han de fer baixar la guàrdia amb l’estricte compliment del confinament i la resta de mesures preventives que depenen de totes i cadascuna de les persones”.

Per últim, des de Compromís per Ontinyent han conclòs assenyalant que “aquesta proposta se suma a les nostres aportacions de millora al Pla de Reactivació Econòmica municipal previst per afrontar la situació posterior a la crisi sanitària. Volem insistir, una vegada més, en la nostra voluntat de treballar de manera constructiva per contribuir a solucionar la difícil situació que vivim en aquests moments, així com llançar un missatge d’unitat i esperança a tota la ciutadania d’Ontinyent. Entre totes i tots eixirem endavant”.