Nico Calabuig ha destacat que “la manipulació informativa és insostenible. La versió oficial sobre la paralització de les obres del CEIP Martínez Valls està plagada de mentides i ocultisme. A més, les xarxes municipals obvien sistemàticament a l’Oposició durant els Plens”

Aquest divendres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha denunciat la manipulació informativa que està portant a terme la majoria absoluta d’Ens Uneix, així com l’ús partidista de les xarxes socials municipals durant els Plens de l’Ajuntament. El portaveu valencianista i Cap de l’Oposició, Nico Calabuig, ha criticat l’existència de mentides en la informació municipal relativa a la paralització de les obres del CEIP Martínez Valls, així com la invisibilització a les xarxes socials de l’Ajuntament dels posicionaments, preguntes i intervencions de l’oposició durant el Ple Municipal.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “la manipulació comunicativa és insostenible. El departament de premsa controlat pel govern de l’Ajuntament d’Ontinyent està actuant d’una manera absolutament partidista, molt allunyada del que hauria de ser una comunicació institucional adequada. Un dels casos més flagrants està sent el tema relatiu a la paralització de les obres del CEIP Martínez Valls. La comunitat educativa del centre ja està expressant el seu malestar i indignació després de la publicació d’una nota de premsa municipal que contradiu la realitat. Les famílies denuncien que a la reunió, el govern municipal va reconéixer la falta de comunicació existent fins aquests dies, fet que ja vam plantejar nosaltres fa una setmana. En canvi, la nota de premsa de l’Ajuntament afirma que en tot moment han estat en contacte amb l’equip directiu i la comunitat educativa”.

“I no només això, sinó que el compte de X (abans Twitter) de l’Ajuntament ha compartit un vídeo de la intervenció del regidor d’Urbanisme, Óscar Borrell, on acusa l’oposició de no tindre responsabilitat i respecte institucional, pel fet de demanar transparència i informació sobre la paralització de les obres del centre. És intolerable que la falta de transparència i la incomunicació que durant setmanes ha patit la comunitat educativa del centre per part del govern municipal es revestisca en les xarxes municipals d’acusacions a l’oposició. Més encara, quan el govern municipal no ha informat a les famílies fins després que nosaltres exigírem transparència públicament i a través de l’escrit que vam registrar a l’Ajuntament divendres passat”, ha exposat Calabuig.

El Cap de l’Oposició ha assenyalat que “a hores d’ara continuem esperant resposta a la pregunta que li vam fer al senyor Óscar Borrell anit, durant el punt de Precs i preguntes del Ple. La recuperem, i li la tornem a traslladar: Si el govern municipal sabia que l’empresa adjudicatària volia resoldre el contracte de les obres des del dia 11 de gener, per què durant més de 10 dies no es va informar a la comunitat educativa del CEIP Martínez Valls, principal afectada de la situació? Sembla que el senyor Borrell no va tindre temps de respondre’ns una pregunta tan clara, però sí d’acusar de deslleialtat a qui hem posat veu a les demandes de les famílies, mentre ell i el regidor d’Educació, Ferran Gandia, miraven cap a un altre costat”.

Calabuig també ha denunciat que “aquesta és una mostra més de la manipulació i invisibilització constant que patim els grups de l’oposició a les xarxes municipals. No només fa anys que se’ls retalla en les fotos d’actes públics i patim intervencions partidistes en les notes de premsa municipals, amb al·lusions fins i tot personals a regidors i regidores de l’oposició, sinó que el perfil de l’Ajuntament a X fa un seguiment completament sesgat de les sessions plenàries. És fàcil de comprovar. Respecte al Ple d’ahir, podem comptabilitzar fins a 7 vídeos amb intervencions de les regidores i regidors d’Ens Uneix. Ni rastre de les intervencions dels quatre grups de l’oposició, ni en aquests temes ni en les mocions presentades, ni altres punts de la sessió. Res de res. Açò no és normal ni tampoc és el que ocorre a molts altres ajuntaments. Sembla que a Ontinyent l’oposició només existeix per a poder desacreditar-la i deslegitimar-la des dels comptes municipals, però no per a garantir el dret a la nostra participació política i la difusió de les nostres intervencions en condicions d’igualtat”.

“No podem continuar callant davant aquesta forma de procedir tan partidista i perjudicial per al bon nom de la comunicació institucional de l’Ajuntament. I menys encara, si qui es veuen afectats són els ciutadans i ciutadanes d’Ontinyent, com ha passat amb la informació sobre la paralització de les obres del CEIP Martínez Valls. L’Ajuntament som totes i tots, i les xarxes de l’Ajuntament no són propietat exclusiva del partit de l’alcalde. Continuarem denunciant aquests comportaments, i ho farem en tants espais com siga necessari. Si la majoria absoluta d’Ens Uneix no sap distingir la comunicació institucional de la comunicació política de partit, els exigirem que ho facen cada vegada. I si no rectifiquen, prendrem les mesures necessàries allà on corresponga”, ha conclòs Nico Calabuig.