Nico Calabuig ha assenyalat que “les obres del centre porten més de sis mesos parades, i les famílies no tenen cap informació al respecte per part dels regidors d’Urbanisme i d’Educació. Hem presentat un escrit amb preguntes, i exigim al govern municipal transparència en tot aquest procés”

Aquest divendres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha presentat un escrit amb preguntes, dirigit al regidor d’Urbanisme, Óscar Borrell, i el regidor d’Educació, Ferran Gandia, en relació amb la paralització de les obres del CEIP Martínez Valls d’Ontinyent, i l’absència d’informació al respecte que tenen les famílies. A l’escrit, registrat pel portaveu valencianista i Cap de l’Oposició, Nico Calabuig, es pregunta per la situació actual de les obres i quins moviments ha fet l’empresa adjudicatària sobre aquesta represa, i si ja s’ha remés a l’Ajuntament la resolució de la Conselleria d’Educació, després de la modificació de la delegació de competències aprovada en Ple Extraordinari el passat 22 de desembre.

La formació valencianista també ha denunciat que les famílies del CEIP Martínez Valls estan patint una absoluta falta d’informació sobre la situació actual, atés el fet que les obres porten més de sis mesos parades. Així mateix, Calabuig ha reclamat solucions al govern municipal d’Ens Uneix davant diferents problemes de salubritat derivats de la paralització de les obres.

En paraules de Nico Calabuig, “la situació del CEIP Martínez Valls s’ha tornat insostenible després de sis mesos de paràlisi en les obres. Exigim al regidor d’Urbanisme, Óscar Borrell, qui ostenta les competències del Pla Edificant, i al regidor d’Educació, Ferran Gandia, que actuen amb transparència i informen a la comunitat educativa, a les famílies i a l’opinió pública davant la situació de paralització de les obres al centre educatiu. El malestar de les famílies per la falta de transparència en l’assumpte és evident, i no pot continuar així. Considerem que hem sigut molt prudents fins al moment, però ha arribat l’hora de demanar accions concretes i informació detallada”.

“Per això hem registrat dos preguntes molt clares, dirigides als dos regidors. La primera és per què no s’han représ les obres del CEIP Martínez Valls i quins moviments ha fet l’empresa de cara a la represa d’aquestes. La segona, si l’Ajuntament ja ha rebut la resolució de la Conselleria d’Educació del Partit Popular, després que el Ple Municipal aprovara la modificació de la delegació de competències el passat desembre. Aquesta resolució és el pas següent habitual per a la represa de les obres”, ha exposat el Cap de l’Oposició.

Nico Calabuig també ha subratllat que “a més, fa temps que s’estan registrant problemes derivats de la paralització de les obres, com la insalubritat de diferents espais per la proliferació d’animals. Les famílies fa temps que estan avisant de l’acumulació de molts problemes estomacals de l’alumnat en els últims mesos. Cal una actuació més àgil i la recerca de solucions immediates per part de l’Ajuntament, ja que estem parlant de la salut de xiquets i xiquetes. No oblidem que als dos costats de l’edifici en obres hi ha dos comunitats educatives, la del CEIP Martínez Valls en aules prefabricades, i la del CEIP Vicent Gironés”.

“És urgent la implicació dels regidors Óscar Borrell i Ferran Gandia per garantir una total transparència sobre la situació actual que travessen les obres. A més, assistim amb estupefacció a la descoordinació o la nul·la capacitat de comunicació entre el govern municipal i la Conselleria d’Educació del Partit Popular, després d’afirmar l’existència de tanta sintonia en els últims mesos. La realitat és que les obres estan parades, s’estan registrant problemes d’insalubritat, les famílies estan completament desinformades, i els tràmits administratius que havia d’aprovar el Ple Municipal estan fets des del 22 de desembre sense resposta de Conselleria. No podem continuar així”, ha lamentat Calabuig.

El Cap de l’Oposició ha conclòs remarcant que “la gravetat de la situació precisa una explicació clara per part dels dos regidors implicats. Óscar Borrell com a regidor d’Urbanisme perquè té delegades les competències del Pla Edificant, i Ferran Gandia com a regidor d’Educació perquè aquesta paràlisi afecta a la comunitat educativa d’un centre educatiu de la nostra ciutat. Farem un seguiment exhaustiu del cas, i continuarem en contacte amb les famílies, que fa massa temps que esperen respostes i solucions que no arriben”.