Nico Calabuig ha assenyalat que “la nostra moció era suficientment oberta com per trobar formes d’aplicar-la. No entenem l’actitud d’Ens Uneix, proposant esmenes desvinculades de la proposta de revitalitzar La Vila amb més places de residència universitària. El seu vot en contra és per pur partidisme”

El passat dijous es debatia, durant el Ple Extraordinari de l’Ajuntament d’Ontinyent, la moció presentada pel grup municipal Compromís per Ontinyent per l’increment de places de Residència universitària pública al barri de la Vila. La proposta, defensada pel portaveu i Cap de l’Oposició, Nico Calabuig, plantejava un pla plurianual, amb inversions de diferents administracions, per ampliar les unitats residencials per a estudiants a través de la rehabilitació de vivendes de la Vila, com una forma de repoblar i revitalitzar el barri. La iniciativa va comptar amb 9 vots a favor de tots els grups polítics de l’oposició, però va quedar rebutjada pels vots en contra de la majoria absoluta de Jorge Rodríguez.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “malauradament, una proposta constructiva, treballada amb aportacions del veïnat, i enfocada a aprofitar la presència a Ontinyent de la Universitat de València per revitalitzar La Vila, acaba rebutjada pel partidisme de la majoria absoluta. La moció que presentàvem era suficientment oberta com per poder aplicar-la, ja que partia del realisme de prioritzar els recursos disponibles i buscar sinergies amb altres administracions. També tractava el calendari d’actuació i la recerca de finançament d’una manera flexible, per aconseguir que el pla fora una realitat. En definitiva, marcava un camí per treballar de forma ordenada i planificada en la recuperació i dignificació del barri de la Vila a través de l’ampliació de places de residència universitària pública”.

“No obstant això, ens hem trobat amb l’actitud partidista de sempre. Durant el debat de la moció, el regidor de Territori, Óscar Borrell, va plantejar una sèrie d’esmenes, que vam escoltar atentament. La primera d’elles, referida a ampliar l’àmbit d’actuació al Poble Nou, la vam acceptar sense problemes. La nostra moció se centrava en La Vila per ser el barri on està situada l’actual Residència universitària pública, però tenim ple convenciment de la necessitat de revitalitzar els dos barris històrics de la ciutat. Per contra, no podíem compartir la resta d’esmenes del senyor Borrell, que res tenien a veure amb el tema en qüestió”, exposava Calabuig.

El Cap de l’Oposició subratllava que “per una banda, se’ns va proposar ampliar la rehabilitació d’habitatges a tots els barris, i per altra destinar aquests immobles i altres espais en general per a usos de la ciutadania. Aquestes dos esmenes podrien ser objecte d’una futura iniciativa del regidor d’Urbanisme, però no responien als objectius de la nostra moció, que era allò que estàvem debatent. La nostra proposta apostava concretament per prioritzar la necessitat de rehabilitar i repoblar la Vila, i a la vegada oferir alternatives d’habitatge al gran volum d’alumnat que desenvolupa els seus estudis superiors a Ontinyent”.

“Les esmenes amb conceptes ambigus i generals s’allunyaven per complet de la concreció de la nostra proposta, i semblaven més un pretext per a votar en contra d’una proposta nostra que una vertadera intenció d’enriquir la moció. Lamentem que, una vegada més, la majoria absoluta d’Ens Uneix busque excuses per a no donar suport a les iniciatives que presentem, pel simple fet de proposar-les nosaltres”, apuntava Calabuig.

Nico Calabuig concloïa remarcant que “agraïm a la resta de grups polítics el seu vot a favor, ja que la regeneració i revitalització dels nostres barris històrics és un tema que ens implica a totes i tots. Des de Compromís per Ontinyent continuarem treballant per aprofitar la presència del Campus Universitari i dels diferents ensenyaments superiors a la ciutat, per donar resposta a la necessitat de mesures d’impacte per recuperar de veritat el nostre centre històric. I ho farem de la mà de la ciutadania, les associacions veïnals, les comunitats educatives i la resta de parts implicades”.