Nico Calabuig i Paloma Alberola han destacat “la importància de mostrar força i unitat reclamant els recursos per a desenvolupar polítiques transformadores”. Per altra banda, han lamentat “la falta d’equanimitat de l’alcalde Rodríguez dirigint el Ple, perjudicant el debat democràtic sa i adequat”

Aquest dijous quedava aprovada per unanimitat la moció presentada pel grup municipal Compromís per Ontinyent al Ple Ordinari d’octubre, en la qual es reclamava la necessitat urgent d’exigir al Govern de l’Estat un nou model de finançament que acabe amb l’actual repartiment injust dels recursos que perjudica al País Valencià. La proposta del regidor Nico Calabuig i Paloma Alberola incidia en la importància que aquests aspectes tenen sobre la realitat local, i la necessitat d’encoratjar tota la ciutadania a prendre consciència de la situació de desigualtat que pateix el poble valencià i la importància de revertir-la.

En paraules del regidor i portaveu, Nico Calabuig, “agraïm el vot favorable dels grups municipals de la corporació, ja que és molt important mostrar força i unitat en la defensa d’aquests temes tan crucials per al nostre present i futur. El finançament just no és una qüestió abstracta, sinó la garantia de poder comptar amb uns serveis públics dignes i una capacitat de desenvolupar polítiques transformadores per a Ontinyent i tot el País Valencià. Fa massa anys que patim un repartiment injust dels recursos que ens endeuta i no ens deixa desenvolupar lliurement mesures transformadores per a facilitar la vida de la gent”.

La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha apuntat que “cal traslladar aquest tema al context local. Un finançament just impactaria directament sobre la capacitat de la Generalitat Valenciana per a portar a terme polítiques, actuacions i inversions a Ontinyent i la resta de municipis. Hem de visibilitzar el problema i fer saber al Govern d’Espanya que no callarem i continuarem exigint allò que ens pertoca. Per això encoratgem a la ciutadania a sumar-se a aquesta lluita i participar de les mobilitzacions i manifestacions. En aquest sentit, també hem aprovat la instal·lació d’una pancarta al balcó principal de l’antic Ajuntament, que visibilitze més encara aquesta reivindicació”.

Compromís per Ontinyent lamenta “la falta d’equanimitat de l’alcalde Rodríguez dirigint el Ple”

Per altra banda, el portaveu Nico Calabuig ha incidit en la forma de moderar la sessió plenària portada a terme per l’alcalde Jorge Rodríguez. “Lamentem el to tens, i fins i tot agressiu, que estem presenciant per part del govern municipal en el debat de diferents punts. En aquest Ple hem constatat una gran falta d’equanimitat per part de l’alcalde, Jorge Rodríguez, qui ha interromput la nostra intervenció durant el debat, exigint-nos deixar l’exposició d’un argument en el nostre últim torn de paraula que ens corresponia en la moció que havíem presentat. Posteriorment hem observat com no ha intervingut per a demanar-li a la regidora Sayo Gandia, del seu grup, que se cenyira a la petició del vot únicament, com sí que havia fet en el nostre cas”.

“A més, hem hagut de lamentar moments amb crits, colps a les taules i interrupcions de la bancada de La Vall ens Uneix mentre la regidora Paloma Alberola intervenia, sense una sola petició de silenci o contenció per part de l’alcalde. I el que encara és més greu, quan hem criticat aquesta situació se’ns ha cridat a l’ordre a nosaltres. El senyor Rodríguez s’ha mostrat tendenciós en la seua tasca de moderar adequadament la sessió quan es tractava d’advertir a membres del seu partit. Ens preocupa el greu perjudici que aquestes actituds provoquen al respecte democràtic que hauria de regnar en un Ple”, ha conclòs Calabuig.