Nico Calabuig i Paloma Alberola han expressat “la profunda decepció amb un govern municipal ple d’autocomplaença i amb escassa implicació per desenvolupar polítiques municipals ambicioses en matèria de joventut. Hauran d’explicar als i les joves perquè un Ajuntament amb 41 milions d’euros de pressupost es nega rotundament a aquest programa de beques”

Aquest dimarts quedava rebutjada, amb dèsset vots en contra de La Vall ens Uneix, la moció de Compromís per Ontinyent per desenvolupar un programa de beques formatives remunerades per als i les estudiants majors d’edat d’Ontinyent. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han lamentat la negativa del partit de Jorge Rodríguez a la proposta, i han assenyalat que continuaran insistint en aquesta i altres iniciatives que puguen ampliar les oportunitats de futur de la gent jove de la ciutat.

En paraules del regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, “en aquest Ple hem assistit, una vegada més, al partidisme i l’autocomplaença del partit que governa Ontinyent. Hem estat treballant una proposta útil, suficientment oberta com perquè fora el punt de partida d’un programa que encaixara amb les necessitats de l’Ajuntament, perquè poguera oferir oportunitats formatives interessants a les i les joves estudiants d’Ontinyent, i estiguera avalat a nivell tècnic. Però el govern del senyor Rodríguez no vol que les propostes positives vagen endavant si no les presenten ells”.

“Lamentem profundament l’actitud de La Vall ens Uneix, ja que les persones vertaderament perjudicades pel seu partidisme són els i les joves de la nostra ciutat. Aquest govern haurà d’explicar-los els motius pels quals un ajuntament amb 41 milions d’euros de pressupost en 2021, i amb superàvit en els exercicis pressupostaris anteriors, es nega a ni tan sols contemplar un programa que vaja consolidant-se i guanyant pes econòmic amb els anys”, ha apuntat Calabuig.

Nico Calabuig també ha subratllat que “el govern municipal ha llançat balons fora en el Ple, parlant de les competències i la capacitat que té cada institució. En tots els programes que s’han desenvolupat recentment, amb una forta despesa i orientats a diferents sectors, les aportacions municipals s’han dirigit a àmbits que també estaven rebent altres ajudes d’institucions superiors, i això no era motiu per a no implicar-se des de l’àmbit local, ja que açò permetia un major abast de les actuacions. Que no intenten ara desentendre’s de la seua part de responsabilitat en aquest tema. Si l’Ajuntament no s’implica i dona exemple en oferir primeres oportunitats a la joventut ontinyentina, qui ho ha de fer?”, es preguntava el regidor.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha exposat que “tampoc entenem com en una mateixa intervenció, el regidor Pablo Úbeda ha posat en dubte que institucions com la Generalitat Valenciana estiguen complint la seua tasca en matèria d’inserció laboral i oportunitats formatives dignes per a la joventut, i un moment després cite els programes EMCUJU i EMPUJU de la Generalitat com el camí a seguir en aquest sentit. Un ajuntament que té recursos per a desenvolupar iniciatives i programes municipals i no ho fa, està desentenent-se per decisió pròpia, i la resta de motius són excuses”.

Alberola també ha manifestat que “ens sembla molt trist que la proposta no vaja endavant, però continuarem defensant-la. Ens preocupa pensar que el govern municipal no estiga prioritzant aquests assumptes perquè són menys vistosos que altres operacions de màrqueting i grans titulars que estem acostumats a presenciar massa vegades. Una llàstima que un govern estiga tan pendent de la foto i tan poc implicat en aquelles coses que canvien el dia a dia de les persones, com pot ser una primera oportunitat per a moltes persones joves que pateixen multitud de barreres per a desenvolupar-se laboralment”.

“Agraïm al Partit Popular el seu vot a favor de la nostra proposta, i demanem a La Vall ens Uneix, i a les dèsset persones que integren el seu grup, que reflexionen si votar en contra de propostes constructives com aquesta és la manera de treballar pel futur d’Ontinyent”, ha conclòs la regidora.