El regidor Nico Calabuig ha destacat que “és prioritari posar en marxa les actuacions que contempla el Pla, dirigides a oferir més alternatives d’ocupació i habitatge per a la gent jove d’Ontinyent. Són els dos pilars bàsics perquè la joventut puga tindre un futur a la nostra ciutat”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha reclamat desenvolupar de forma prioritària les propostes i actuacions en matèria d’ocupació i habitatge que contempla el I Pla de Joventut d’Ontinyent 2019-2023, debatut i aprovat en el Ple Municipal del passat dijous. El regidor Nico Calabuig va intervindre en el debat del punt per assenyalar la urgència d’adoptar mesures locals ambicioses en aquests àmbits, amb l’objectiu de retindre i atraure població jove, a través d’accions com el Pla d’Ocupació Juvenil o el desenvolupament d’una borsa pública d’habitatge de lloguer dirigit a gent jove.

En paraules de Nico Calabuig, “dins el Pla es contemplen actuacions molt rellevants, però ens trobem ja a meitat del termini d’aplicació del Pla i trobem a faltar que el govern municipal pose en marxa polítiques decidides en aquests aspectes. Per exemple, caldria centrar els esforços a desenvolupar el Pla de Retorn de la Joventut amb estudis universitaris, ja que cada vegada trobem més casos de gent jove de la nostra ciutat que se’n va a estudiar fora i ja no torna a viure ací. Açò és fruit de la falta d’oportunitats laborals i d’habitatge a Ontinyent. En aquest sentit, calen polítiques valentes per a donar resposta a aquestes necessitats, estudiant amb detall la situació de la gent jove i establint, conjuntament amb els sectors productius, els mecanismes d’inserció laboral adequats”.

“En la mateixa línia es troba el Pla d’Ocupació Juvenil, una proposta que Compromís per Ontinyent portàvem al nostre programa electoral, i que considerem imprescindible si volem que Ontinyent siga una ciutat més viva i dinàmica en el present i el futur, capaç d’oferir oportunitats laborals de qualitat als joves i al teixit productiu local, de manera sostinguda i sostenible en el temps. A més, tal com apunta el Pla, s’ha de desenvolupar col·laborant amb la resta de municipis de la comarca, per planificar les necessitats de les empreses i els perfils professionals disponibles”, ha exposat Calabuig.

El regidor també ha apuntat que “respecte a les alternatives d’habitatge, cal apostar fermament per la creació d’una borsa pública d’habitatge de lloguer adreçada a joves. Una altra proposta que portàvem al programa electoral i que, per tant, compartim i volem remarcar com a fonamental si volem retindre i atraure població jove a Ontinyent. En eixe sentit, pensem que cal molta més ambició en les ajudes al lloguer jove, ja que les quantitats consignades fins ara són insignificants comparades amb els preus del mercat. És evident que un accés a treballs de qualitat i alternatives d’habitatge són els dos pilars més bàsics perquè la joventut puga tindre un futur a la nostra ciutat, i per tant, Ontinyent puga ser una ciutat viva”.

El portaveu de Compromís per Ontinyent també ha incidit en aspectes que contempla el Pla i xoquen amb les accions del govern municipal. “El Pla incideix en la necessitat d’alternatives d’oci i cultura per a la població adolescent, un aspecte on prenia un gran protagonisme la zona de grans concerts i festivals d’Ontinyent, que no mantindrà l’essència de la proposta si se situa a l’esplanada de Tortosa i Delgado. També es parla al Pla de la participació ciutadana juvenil i infantil. En aquest sentit, ja hem hagut de lamentar com la implicació i il·lusió dels xiquets i xiquetes d’Ontinyent escollint els jocs de la Glorieta ha quedat només en paraules”.

“Durant el Ple també li vam traslladar una pregunta al regidor de Joventut sobre l’estat dels tràmits municipals per incorporar una persona tècnica de joventut, finançada per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), que s’encarregue d’impulsar i dinamitzar l’Espai jove d’Ontinyent. Ens preocupa que aquest lloc quede sense cobrir i la subvenció no puga ser aprofitada. Seguirem l’evolució de totes aquestes qüestions, ja que són claus per a posar de veritat a la gent jove de la nostra ciutat en el centre de l’acció política”, ha conclòs Calabuig.