El regidor ha destacat “la forta inversió que suposen aquestes dues actuacions, de quasi 12 milions d’euros en el cas de l’IES l’Estació, i de 5 milions en el Conservatori. El Pla Edificant suposa una fita històrica per a Ontinyent, amb 25 milions totals d’inversió de la Generalitat Valenciana”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha valorat positivament la visita realitzada aquest dimarts a Ontinyent pel Director General d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, per tal de conéixer de primera mà el projecte de construcció del nou IES L’Estació i la remodelació del Conservatori Professional de Música, dues obres incloses en el Pla Edificant de la Generalitat Valenciana a Ontinyent. El regidor i portaveu Nico Calabuig ha incidit en la importància d’aquestes dues actuacions per al futur educatiu de la ciutat, i ha agraït la presència de Víctor Garcia a la ciutat, visitant en directe els dos centres.

Cal recordar que el Pla Edificant de la Conselleria d’Educació té com a objectiu la construcció, millora o modernització de centres educatius públics. Per part de la Conselleria s’aporten els recursos econòmics i se supervisen els projectes, i es delega en els ajuntaments la ubicació dels centres, així com la redacció dels projectes i la licitació de les obres, íntegrament finançades per la Generalitat. Aquest plantejament dinamitza l’economia del sector de la construcció a escala local, en possibilitar l’accés d’aquestes empreses a les licitacions.

En paraules de Nico Calabuig, “sense dubte, la nostra ciutat està d’enhorabona, ja que per fi les inversions que mereixem, i que faran prosperar dia a dia la ciutat, ja s’estan projectant i seran una realitat gràcies a un compromís ferm de la Generalitat Valenciana. Després de molts anys de reivindicació per part de la comunitat educativa d’Ontinyent i de diferents governs municipals, amb l’actual aposta inversora de la Conselleria d’Educació, encapçalada per Vicent Marzà, estem més a prop de comptar amb un IES l’Estació de nova construcció i un Conservatori totalment remodelat, dins del Pla Edificant que donarà resposta a dues necessitats històriques per a Ontinyent”.

El portaveu de Compromís per Ontinyent ha apuntat que “en el cas del Conservatori Professional de Música Josep Melcior Gomis, la inversió de 5 milions d’euros de la Generalitat Valenciana permetrà reformar de forma integral l’edifici. L’obra permetrà adaptar el centre a les necessitats presents i futures, millorar la seua accessibilitat i insonorització, renovar aquells aspectes més deteriorats que presenta, i donar un gran impuls a la formació musical d’Ontinyent i la Vall d’Albaida, a través d’un centre públic de referència en l’àmbit musical a les Comarques Centrals Valencianes”.

“Pel que fa al nou IES L’Estació, hem pogut conéixer detalls del que significarà eixa inversió de quasi 12 milions d’euros de la Conselleria d’Educació. Amb la construcció del nou institut, Ontinyent podrà gaudir d’un centre modern, amb espais flexibles i interconnectats per a plantejar una nova forma de relació en l’àmbit escolar. Un centre bolcat amb la sostenibilitat i capaç de produir part de l’energia que consumirà. Un centre connectat amb l’entorn natural que l’envolta, i que oferirà diferents alternatives formatives a centenars d’estudiants de la nostra ciutat i comarca”, ha exposat Calabuig.

Nico Calabuig ha conclòs incidint en “l’impacte que el Pla Edificant en conjunt suposarà per a Ontinyent, amb 25 milions d’euros d’inversió. Després d’anys de moltes reivindicacions i, sobretot, de massa promeses incomplides per anteriors governs, les necessitats d’Ontinyent són escoltades per un Govern Valencià que aposta per la nostra ciutat. Per això, volem agrair el compromís i el treball de tot l’equip de la Conselleria d’Educació, que encapçala Vicent Marzà, per a fer realitat aquests projectes, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Ontinyent, les comunitats educatives dels centres i tota la gent que durant anys ha treballat en aquestes justes demandes”.