Nico Calabuig i Paloma Alberola han apuntat “la importància de mostrar unitat i dir ben clar que la nostra ciutat es posiciona a favor d’una resposta coordinada i mundial per a un problema global com la COVID-19. No podem pretendre eixir d’aquesta pandèmia des de l’egoisme o la desigualtat”

El passat dijous va ser aprovada per unanimitat de tots els grups polítics la moció de Compromís per Ontinyent per l’accés universal a les vacunes COVID-19 per a la població mundial. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola incidien en la importància de fer força des de tots els àmbits i institucions, també a escala local, amb l’objectiu de superar de forma conjunta la pandèmia, una situació per a la qual l’accés generalitzat a les vacunes serà indispensable.

Tal com apuntava la regidora i portaveu adjunta de Compromís per Ontinyent, Paloma Alberola, “pensem que Ontinyent havia de posicionar-se a favor d’una situació que considerem justa, com és l’accés en igualtat de condicions de tots els països a les vacunes contra la COVID-19. Ens trobem davant una situació extrema que necessita solucions coordinades a escala global. Amb plantejaments egoistes o centrats només a resoldre el problema per als països rics no donarem solució a aquesta situació”.

Alberola manifestava que “reclamem al Govern d’Espanya una major implicació i defensa d’aquest alliberament de patents de les vacunes i altres mesures de propietat intel·lectual que puguen obstaculitzar el dret a la salut de tots els Estats, de manera temporal. És molt greu que, tenint en compte que molts laboratoris de tot el món podrien estar produint milers de dosis diàries de les diferents vacunes, açò no puga dur-se a terme, i aconseguir una immunització més ràpida i efectiva, per l’existència de les patents. Més encara, si tenim en compte que s’han invertit milions i milions de diners públics en la investigació d’aquests antídots”.

Per la seua banda, el regidor i portaveu Nico Calabuig subratllava que “aquest posicionament de l’Ajuntament d’Ontinyent a favor de l’alliberament de les patents ens sembla molt important, ja que suposa expressar una postura clara davant un problema mundial, i exigir a aquelles institucions i persones que poden prendre les decisions, que actuen d’una altra manera, més solidària i raonable. Com ja hem dit des del principi, és la salut col·lectiva de tot el planeta i el bé comú el que està en joc. Agraïm el vot favorable dels grups La Vall ens Uneix i Partit Popular a la nostra proposta”.