Nico Calabuig i Paloma Alberola han registrat un escrit en el qual proposen estudiar totes les fórmules per oferir de nou un accés públic dels usuaris i usuàries a les instal·lacions. “Hi ha moltes persones que fan ús del servei de la piscina coberta per motius de salut, o perquè practiquen esport de manera individual, i estan veient-se privats de poder utilitzar les instal·lacions”

Aquest dimarts, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat un prec dirigit al regidor d’Esports, Óscar Borrell, en el qual es proposa estudiar totes les possibilitats de combinació i horaris per tal d’oferir de nou l’accés públic dels usuaris i usuàries a les instal·lacions de la Piscina coberta, complint els límits d’aforament. L’escrit presentat pel regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola incideix en la importància d’aquesta infraestructura per a moltes persones que fan un ús habitual d’ella, sense ser persones federades ni pertànyer a cap club esportiu, i que continuen sense poder acudir amb normalitat a realitzar diferents activitats físiques en les instal·lacions.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “la piscina coberta d’Ontinyent, amb els diferents serveis que ofereix, té un paper fonamental per a moltes persones de la nostra ciutat. A banda de ser un espai necessari per a clubs, persones federades i esportistes, també és un servei indispensable per a moltes persones que per motius de salut, o fins i tot per prescripció mèdica, necessiten fer activitats de natació i altres exercicis oferits en aquestes instal·lacions. Així mateix, també cal que tinguen accés al servei totes aquelles persones que practiquen esport de manera lliure, individual, sense formar part d’un club. Actualment, totes aquestes persones estan veient-se privades de poder accedir al servei”.

“Per això, proposem a la regidoria d’Esports que s’estudien totes les possibilitats per a donar resposta a aquesta situació. Aquest mateix dimarts hem conegut que s’han actualitzat les mesures municipals per la pandèmia, el que podrà suposar un aforament màxim de la piscina coberta de fins al 50%, incrementant l’aforament del 30% actual. Aprofitant aquesta nova situació, pensem que caldria estudiar les alternatives possibles per a combinar l’ús de clubs esportius i persones federades de les instal·lacions amb l’ús del públic general”, ha apuntat Calabuig.

La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha destacat que “totes les persones de la nostra ciutat tenen dret a poder accedir a unes instal·lacions públiques per a la pràctica de diverses activitats físiques, tal com ocorre amb altres espais com el Poliesportiu. Per això volem insistir en la necessitat de trobar fórmules i horaris que permeten combinar de forma satisfactòria l’ús de les instal·lacions per a la major quantitat de gent possible, tant  persones federades o clubs com usuaris i usuàries generals. En aquest sentit, l’ampliació de l’aforament màxim permés és un bon moment per a incorporar aquesta possibilitat”.

Alberola ha conclòs incidint que “com sempre, traslladem aquest tema amb esperit constructiu. La nostra voluntat és posar solució a una necessitat que repercuteix en un major benestar i salut per a moltes persones en la seua vida quotidiana. Cal que s’estudien totes les possibilitats per a compaginar l’ús de clubs i persones federades de les instal·lacions, l’ús general, i el compliment de totes les mesures de protecció i distància necessàries per la COVID-19”.