Nico Calabuig també ha proposat “que s’estudie la possibilitat de desenvolupar un aparcament semipúblic, en l’actual aparcament situat al carrer Sant Joan, propietat de Caixa Ontinyent. En aquest cas caldria buscar fórmules de col·laboració i suport de l’entitat per a construir i gestionar aquest aparcament”

Aquest dimecres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha presentat en roda de premsa la seua proposta per tal de construir un aparcament per a residents del barri de Poble Nou al solar de l’antic Cine Pere, situat al carrer Tomàs Valls. La proposta del regidor Nico Calabuig planteja posar en marxa un projecte ambiciós que supose la construcció d’un aparcament de diverses altures que permeta crear més llocs d’estacionament, ja que actualment l’espai només admet 28 vehicles, i així compensar els espais perduts per altres actuacions urbanístiques previstes a la zona.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “en els últims dies està sent notícia la reurbanització del carrer Sant Antoni, una via emblemàtica de la nostra ciutat que fa temps que necessita una actuació de dignificació, tal com la ciutadania va expressar en 2017 al programa ‘Ontinyent Participa’. Amb la presentació del projecte de reurbanització, ha començat un debat sobre l’estacionament de vehicles a la zona. En aquest sentit, des de Compromís per Ontinyent volem contribuir a resoldre la qüestió aportant les nostres idees”.

“Pensem que caldria portar a terme un projecte ambiciós que dote el barri del Poble Nou de llocs d’estacionament propers per a residents i visitants. L’objectiu és continuar fent atractiu el barri per a viure en ell, i contribuir al manteniment del comerç i l’activitat econòmica. Per això plantegem que s’exploren les possibilitats per a poder construir dos aparcaments en el barri, un per a residents del barri del Poble Nou i un altre semipúblic. En els dos casos es tractaria de construccions de diverses altures”, ha apuntat Calabuig.

El regidor ha explicat que “la proposta consistiria en analitzar la possibilitat de construir un aparcament de diverses altures al solar del Cine Pere, que seria d’ús exclusiu per a residents del barri, per tal d’evitar un excés de trànsit de no-residents al Poble Nou. Per altra banda, caldria establir converses per a un acord amb Caixa Ontinyent, propietària de l’espai al carrer l’Altet de Sant Joan, i buscar fórmules de col·laboració i suport per a construir i oferir un aparcament semipúblic que redunde en el benestar de la ciutadania i pose solució al problema de l’estacionament. I per descomptat, contemplar totes aquestes fórmules respectant la integració paisatgística i tots els requisits i normatives relacionats amb les intervencions urbanístiques al Poble Nou”.

El portaveu de Compromís per Ontinyent ha exposat que “cal buscar més alternatives a les existents i les contemplades al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), per a dotar de zones d’estacionament aquest barri i a la vegada recuperar per a les persones els carrers del nucli històric d’Ontinyent. Per això és moment de ser ambiciosos i estudiar totes les fórmules per poder fer aquests aparcaments. A més, cal tindre en compte que a Ontinyent moltes zones d’aparcament ho són de forma provisional, ja que els solars on s’ubiquen són de titularitat privada. Cal que ens avancem a situacions en què aquests espais puguen desaparéixer”.

Nico Calabuig ha manifestat que “des de Compromís per Ontinyent som ferms defensors de la necessitat de revitalitzar i impulsar el nostre centre històric, però cal que ho fem de forma planificada i correcta, no des de la improvisació. Per aquest motiu no entenem com, després d’haver tardat tant a posar en marxa els treballs del projecte del carrer Sant Antoni, votat per la ciutadania en Ontinyent Participa 2018, celebrat l’any 2017, la regidoria d’Urbanisme no havia previst cap solució alternativa per a l’estacionament de residents al barri. Esperem que, plantejant aquestes dues propostes, ajudem al regidor d’Urbanisme a anticipar-se en les solucions d’estacionament necessàries per a la realització de futurs projectes de pacificació del trànsit com el de la Plaça del Mercat Municipal”.

Calabuig ha incidit en què “és fonamental que caminem cap a un model de ciutat més sostenible, i més amable per a les persones. Considerem que les actuacions de reurbanització que donen protagonisme a les voreres, la vegetació i els espais amplis són el camí adequat per avançar cap a una ciutat més sana i respectuosa amb l’entorn, de la mateixa manera que ho són accions com el foment del transport públic urbà i els carrils ciclopeatonals, entre altres”.

“En eixe sentit, totes i tots hem d’aprendre a usar els vehicles quan realment siga necessari. Però, paral·lelament, som conscients que aquest és un procés progressiu que necessita molta pedagogia, i que els cotxes són un mitjà de transport fonamental per a la vida diària de milers de persones a la nostra ciutat. D’altra banda, considerem que tampoc es pot condemnar a les persones que resideixen als barris històrics a tindre pitjors condicions de vida que la resta del veïnat de la ciutat. Cal tindre en compte que al centre històric no hi ha pràcticament finques amb garatges per poder aparcar els vehicles. Si volem revertir el despoblament en aquests barris cal millorar les seues condicions de vida”, ha conclòs el regidor i portaveu.