Nico Calabuig i Paloma Alberola han presentat un escrit en el qual demanen que en les pròximes edicions d’Ontinyent Participa s’incorpore el Consell Escolar Municipal entre les entitats que intervenen en l’elecció de les propostes finalistes, tal com ocorre amb la resta de Consells sectorials

Aquest dimecres, el grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat una proposta per tal que el Consell Escolar Municipal siga incorporat, a partir de la pròxima edició, en el procés de decisió de les propostes finalistes d’Ontinyent Participa. El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han presentat aquesta proposta amb l’objectiu de donar veu i vot al Consell Escolar en aquest procés, igual que ocorre amb la resta de Consells sectorials inclosos en el Consell de Ciutat, que sí que aporten les propostes que han triat, entre les quals se seleccionen les deu definitives.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha apuntat que “considerem imprescindible la participació del Consell Escolar Municipal en la presa de decisions sobre Ontinyent Participa. Un àmbit tan fonamental com l’educatiu ha de veure’s representat per complet en aquest procés. Tots els Consells sectorials de la ciutat, enfocats a temes com medi ambient, igualtat, cooperació, cultura, esports o economia, han celebrat sessions on els i les seues membres han votat i seleccionat les propostes finalistes que proposaria cada Consell en la reunió del Consell de Ciutat. Una vegada aportades les propostes de cada Consell, s’han sumat per a escollir-ne les deu definitives. Per contra, el Consell Escolar no ha estat consultat ni ha pogut participar en tot aquest procediment”.

“Per aquest motiu, i tenint en compte que el Consell Escolar Municipal figura en la Carta de Participació Ciutadana d’Ontinyent com a membre del Consell de Ciutat, seria prioritari que per a les futures edicions del programa Ontinyent Participa tinguera veu i vot, i fóra consultat respecte a quines són les seues propostes, votades i escollides entre totes i tots els integrants del Consell Escolar” ha manifestat Calabuig.

La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha assenyalat que “aquesta és una proposta en positiu que busca seguir ampliant les veus que participen del procés, i dotar de la importància que mereix a l’àmbit educatiu, ara que per fi s’ha reactivat un programa cabdal per a la participació de la ciutadania i el teixit associatiu de la nostra ciutat com és Ontinyent Participa. Malauradament, el Consell Escolar no podrà participar del procés de decisió d’enguany, per haver finalitzat ja. Per això demanem que, des de la regidoria de Participació Ciutadana, i també amb la implicació de la regidoria d’Educació, es contemple la nostra proposta i s’incorpore per a la pròxima edició”.

Així mateix, Alberola ha exposat que “encara que el departament municipal d’Educació participe en la tria prèvia, on s’apliquen criteris tècnics que permeten admetre o desestimar cada proposta rebuda durant la recollida d’idees, tant aquest departament com tots els sectors de la comunitat educativa d’Ontinyent, representats al Consell Escolar Municipal, també han de ser part activa en la fase final del procés, abans que siguen escollides les deu propostes definitives. No podem perdre el punt de vista i les valoracions que l’àmbit educatiu pot aportar a aquest procés”.

Des de Compromís per Ontinyent han conclòs incidint en “el caràcter constructiu d’aquesta proposta, que busca seguir incorporant millores a un programa fonamental com és Ontinyent Participa. Esperem que el govern municipal atenga la petició, ja que ens permetrà sumar en pluralitat i participació en benefici de tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat”.