El regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han reclamat al govern municipal una desratització de les zones afectades per tal de “garantir la salubritat als nostres carrers, així com la major seguretat i protecció possibles per a tota la ciutadania d’Ontinyent”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat aquest dilluns un prec dirigit al govern municipal en el qual ha reclamat una intervenció urgent davant la presència de rates a l’entorn urbà d’Ontinyent. Nico Calabuig i Paloma Alberola han demanat per escrit una desratització urgent dels punts de la ciutat afectats, una recerca dels motius d’aquests focus de rosegadors i l’aplicació de mesures de control de plagues efectives a llarg termini.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “en les últimes setmanes hem rebut comentaris i queixes de la ciutadania en relació amb la presència de rates a zones com el Carrer Major o el barri del Llombo, entre altres, una situació que sembla estar augmentant aquests dies. Aquest fet ens preocupa i per això hem presentat un escrit dirigit al govern municipal en el qual demanem una desratització urgent de tots els punts de la ciutat que estan registrant presència de rosegadors”.

En paraules de Calabuig, “és necessària una intervenció urgent en aquest sentit, per tal de garantir la salubritat als nostres carrers, així com la major seguretat i protecció possibles per a tota la ciutadania d’Ontinyent, tant el veïnat de les zones afectades com qualsevol persona vianant que transite per la vorera i puga trobar-se de sobte amb aquesta problemàtica. En un moment com l’actual, on la pandèmia de la COVID-19 amenaça la salut pública, cal cuidar al màxim la neteja dels carrers i places de la nostra ciutat”.

La regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha exposat que “al prec també demanem que s’investiguen els motius que poden haver provocat aquests focus recents de rates al nucli urbà d’Ontinyent, per tal de detectar factors que puguen afectar a la proliferació dels rosegadors, així com mesures de prevenció de nous brots. A més, a banda de la intervenció més urgent en els punts afectats, reclamem que es desenvolupen noves mesures de control de plagues que siguen efectives a llarg termini, amb l’objectiu d’evitar més situacions com aquesta”.

Alberola ha conclòs incidint en què “la salubritat, la neteja i el bon estat del nostre entorn urbà són una prioritat per a Compromís per Ontinyent. Per això hem fet arribar aquesta proposta constructiva, com una forma de canalitzar les diverses queixes ciutadanes sorgides arran d’aquesta molesta situació. Esperem que el govern municipal atenga la petició el més ràpid possible”.