Nico Calabuig ha assenyalat al govern municipal “la necessitat de dotar aquesta zona d’uns accessos a peu dignes, tal com la ciutadania va expressar l’any 2018 en Ontinyent Participa”, ha reclamat “que almenys es faça immediatament l’adequada neteja dels espais de matolls i brosses” i ha preguntat quin és l’estat de les gestions per a fer Ontinyent Participa 2020

Aquest dimecres s’ha celebrat una roda de premsa del grup municipal Compromís per Ontinyent per a informar sobre la presentació d’un escrit, dirigit al govern municipal, on es proposa realitzar les obres de millora de l’accessibilitat a peu en la pujada al Cementeri, així com dur a terme una neteja immediata d’algunes zones de vegetació d’aquesta zona.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha destacat que “la pujada des de l’Estació al Cementeri és un espai molt concorregut, per on transiten centenars de vianants cada dia passejant o corrent, i més encara en aquests mesos. Ara que el govern municipal ha tret a licitació les obres de diversos espais ciclopeatonals, considerem fonamental reivindicar també l’actuació en aquest tram, per poder comptar amb uns accessos adequats per a totes les persones, com ocorre amb altres punts de la perifèria del nucli urbà d’Ontinyent”.

Calabuig ha incidit en què “la ciutadania ja va manifestar la necessitat de dotar aquesta zona d’uns accessos a peu adequats a través de votar la proposta de millora de l’accés per a vianants en Ontinyent Participa 2019, votat l’any 2018. Aquesta proposta va ser la més votada de l’edició, i va comptar amb 2.574 vots, però a hores d’ara, quasi dos anys després, aquesta obra continua sense desenvolupar-se ni començar a tramitar-se en el tram entre l’Estació i el Cementeri, on seria prioritari establir una via segura que pose fi a les dificultats actuals”.

El portaveu del grup valencianista ha manifestat, a més, que “aquest tram també compta amb una gran afluència de ciclistes, motiu pel qual seria necessària la construcció d’un carril bici en el nou accés. Aquest carril podria unir-se al que s’ha projectat i tret a licitació més avall, en el tram que va de la passarel·la sobre la CV-81 fins a l’IES L’Estació, contribuint a donar major seguretat i incentivar, també en aquest espai, l’ús d’un mitjà de transport net i sostenible com la bicicleta”.

Així mateix, Nico Calabuig ha exposat que “alguns punts d’aquesta zona també precisen una major atenció per part del regidor de Parcs i Jardins, ja que als marges de la calçada trobem un excés de matolls i brosses que no han sigut retirats. La grandària de les brosses dificulta el pas dels vianants que, com que encara no s’ha construït la vorera, opten per caminar pels marges per no envair la carretera. A més, l’existència d’aquesta vegetació pot ser molt perillosa en els mesos d’estiu, ja que pot augmentar de forma considerable el risc d’incendi. No obstant això, considerem que caldria mantindre la zona neta tot l’any”.

“En aquest sentit, sol produir-se una major neteja de cara al mes de novembre, prop de la festivitat de Tots Sants, on hi ha una major afluència de gent al Cementeri. Curiosament, també sembla que es produeix una major neteja en períodes electorals. Però tant els vianants com els veïns i veïnes de la zona han de comptar amb unes zones de vegetació netes tot l’any, no sols quan ho marque el calendari de les commemoracions o de les eleccions”, ha apuntat Calabuig.

Sense notícies d’Ontinyent Participa 2020

El portaveu de Compromís per Ontinyent també ha anunciat en aquesta roda de premsa la presentació d’una pregunta, dirigida al govern municipal, sobre l’estat de les gestions per a celebrar Ontinyent Participa 2020.

Calabuig ha explicat que “estem en el seté mes de l’any i continuem sense cap notícia. La regidora Natalia Enguix va afirmar en el Ple de Pressupostos, celebrat el passat 26 de desembre, que hi hauria edició del 2020. Aquell mateix dia, ens van tombar una moció que incorporava diverses propostes per a millorar la planificació del programa i reclamava la construcció de les obres pendents, com la creació d’un espai definitiu de concerts o la substitució de la coberta del mercat municipal, que continuen sense executar-se”.

“Pràcticament haurien d’estar realitzant-se les gestions per a Ontinyent Participa 2021 i encara no existeix edició 2020. No entenem aquesta falta d’informació i actuació al respecte, i per això insistim a través de registrar aquesta pregunta. Per a Compromís és irrenunciable mantindre aquest programa de participació ciutadana. Ho venim reclamant des de fa mesos, molt abans de la pandèmia, i seguirem en aquesta línia”, ha conclòs Calabuig.