Nico Calabuig i Paloma Alberola han registrat un escrit on demanen “la compareixença al Ple de la regidora de Personal, Natalia Enguix, després de donar-se a conéixer un comunicat del govern municipal amb greus acusacions dirigides al cos de la Policia Local i els sindicats que el representen”

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha registrat aquest dijous de vesprada un escrit demanant la compareixença en el Ple Municipal per part de la regidora de Personal i primera Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Ontinyent, Natalia Enguix, després que s’haja publicat als mitjans de comunicació un comunicat del govern municipal amb greus acusacions dirigides als sindicats de la Policia Local.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “ens trobem profundament sorpresos i preocupats davant les afirmacions que recull aquest comunicat del govern municipal. Aquest fet ens sembla incomprensible, per la duresa amb què el govern de La Vall ens Uneix carrega contra el cos de Policia Local i els seus sindicats, que són treballadors i treballadores municipals”.

“Per això, hem registrat d’urgència un escrit on demanem que la senyora Natalia Enguix, regidora de Personal, primera Tinent d’Alcalde i a la vegada portaveu del grup La Vall ens Uneix, comparega al Ple de l’Ajuntament per explicar aquest greu conflicte entre el govern municipal i la Policia Local que escenifica el comunicat, i responga a les preguntes que es realitzen al respecte” ha apuntat Calabuig.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha demanat al govern municipal “que no intente desviar l’atenció o culpar als professionals del cos de Policia Local davant la proliferació de conflictes de convivència o seguretat, fruit de la mala gestió política del partit del govern en determinats temes, com la falta d’atenció i mesures efectives davant els incidents recurrents a la plaça Ausiàs March i altres punts de la ciutat, o el descontrol del trànsit i dels aparcaments existent en els voltants del Pou Clar”.

Alberola també ha incidit en la gravetat de la situació. “En el comunicat podem llegir paraules com ‘mentides’, ‘xantatges’, ‘amenaces’ o ‘insolidaritat’, el que suposa unes acusacions molt fortes al cos de Policia Local i els seus sindicats, que al cap i a la fi representen a les i els agents. Considerem molt urgent que aquesta situació s’expose amb claredat per part del govern municipal. Un govern municipal que realment volguera resoldre el problema i no crear-ne més, mai hauria arribat a emetre un comunicat tan incendiari com aquest davant una situació conflictiva, però aquesta majoria absoluta no accepta cap crítica”.