Nico Calabuig i Paloma Alberola han valorat molt positivament la trobada, ja que “ens ha permés escoltar els sindicats que representen al cos de Policia Local i conéixer de primera mà i des del diàleg la situació. És fonamental que aquest conflicte se supere i s’eviten comunicats incendiaris com el del govern municipal”

Aquest dijous s’ha produït una reunió entre el regidor i la regidora de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig i Paloma Alberola, i diversos membres del cos de Policia Local d’Ontinyent que són també representants sindicals, per tal de conéixer de primera mà el conflicte existent amb el govern municipal que es va fer públic la passada setmana a través d’un dur comunicat per part del govern de La Vall ens Uneix.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha valorat molt positivament la trobada. “Aquesta reunió ens ha permés escoltar amb calma i conéixer de primera mà quina és la situació de la Policia Local d’Ontinyent. Considerem completament legítim que el cos i els seus representants sindicals tinguen reivindicacions a nivell laboral i salarial, com pot tindre qualsevol altre sector. Un govern seriós tindria clar que des del diàleg es pot arribar a acords i compromisos, i després acomplir-los”.

“El que no podem tolerar és que l’actual govern municipal emeta un comunicat incendiari com el de la setmana passada, amb dures afirmacions que, lluny d’aportar solucions, només contribueixen a complicar, encara més, la qüestió. Els i les representants públics hem d’estar per a resoldre els problemes, no per a agreujar-los” ha assenyalat Calabuig.

Així mateix, el portaveu de Compromís per Ontinyent ha volgut agrair “la fonamental tasca que durant aquests mesos ha realitzat el cos de Policia Local, així com molts altres treballadors i treballadores de molts àmbits, que han contribuït de forma decisiva a què superàrem els moments més difícils del confinament i la pandèmia, que ens han portat a una situació extraordinària i nova per a tota la societat”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha incidit en la petició formal registrada pel grup municipal Compromís per Ontinyent per tal que la regidora Natalia Enguix comparega al Ple per explicar el conflicte existent amb la Policia Local. “Hui hem pogut conéixer com està vivint-se la situació per part del cos de Policia Local. Paral·lelament, és indispensable i urgent que la senyora Enguix, com a responsable de l’Àrea de Personal, explique què ha ocorregut amb claredat i transparència, deixant de banda els comunicats incendiaris que no ajuden gens a encarar els problemes”.

En paraules d’Alberola, “demanem una vegada més al govern municipal que deixe de desviar l’atenció o culpar els i les professionals del cos de Policia Local davant la proliferació de conflictes de convivència o seguretat en diferents punts del nostre terme municipal, com és el cas de la Plaça d’Ausiàs March o els voltants del Pou Clar. La desatenció davant aquests problemes és fruit de l’absència de gestió política per part del partit del govern en determinats temes. No pot ser que la solució als problemes passe per atacar frontalment els treballadors i les treballadores municipals”.