Nico Calabuig i Paloma Alberola han realitzat els tràmits per reintegrar les retribucions d’abril per la participació en els òrgans municipals, en concret el Ple Extraordinari del 15 d’abril, i han demanat que es destine aquest import als Serveis Socials municipals, “per contribuir humilment a ajudar a les ontinyentines i ontinyentins que pitjor ho estan passant”

Aquest dilluns, el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han fet efectiva la seua renúncia a les retribucions del mes d’abril per la seua participació en els òrgans de l’Ajuntament. De moment, els dos edils de Compromís per Ontinyent són els únics de la corporació que han fet el tràmit necessari per a retornar aquestes retribucions. 

El passat 2 d’abril, el grup municipal valencianista va anunciar la decisió després de conéixer-se que durant el mes es convocarien òrgans municipals. En aquell moment, des del grup valencianista es va proposar, a més, que es plantejara el caràcter no retribuït de les sessions durant aquell mes per a tota la corporació municipal.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha assenyalat que “tal com vam anunciar fa vora dos mesos, havíem decidit renunciar a les retribucions per la nostra participació en els òrgans de l’Ajuntament del mes d’abril, i ara que s’ha efectuat eixe pagament, que en el cas d’aquest mes correspon al Ple Extraordinari del 15 d’abril, hem procedit a retornar-lo, realitzant els tràmits necessaris i complint la nostra paraula”.

Nico Calabuig ha recordat que “des del principi vam llançar la proposta al conjunt de la corporació municipal, ja que la consideràvem una bona forma de col·laborar, humilment, en alleugerir les despeses de l’Ajuntament i que es pogueren destinar els recursos a les necessitats més urgents. A més, ja vam deixar clar en aquell moment que féiem referència a les retribucions per les sessions dels òrgans municipals, no als sous dels regidors i regidores amb dedicació exclusiva o parcial. Malauradament, per part de la majoria absoluta que governa l’Ajuntament no es va voler contemplar la nostra proposta”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha apuntat que “encara que la nostra iniciativa no va anar endavant, nosaltres hem mantingut la nostra decisió. Així, com ja vam assegurar en aquell moment, en el cas del meu company Nico Calabuig i el meu, optaríem per retornar les retribucions sí o sí en solidaritat amb la gent que pitjor ho està passant en aquests moments, al marge del que acordaren la resta de forces polítiques representades en l’Ajuntament”.

Així mateix, Alberola ha destacat que “som plenament conscients que la nostra renúncia a les retribucions d’un Ple no canvia considerablement la situació de les arques municipals, però per responsabilitat amb el nostre càrrec ens vam veure en la necessitat de tindre un gest per solidaritzar-nos amb la gent de la nostra ciutat, que en molts casos està vivint mesos molt difícils”.