L’objectiu de Compromís amb aquesta elecció és combinar un perfil professional de l’àmbit sanitari i un perfil de representació política i institucional, “per tal d’aportar i construir des del coneixement de la realitat dels serveis sociosanitaris que necessitem a la Vall d’Albaida”

Aquest dilluns de vesprada tenia lloc la primera trobada del pacte per la Sanitat convocat per Compromís, Partit Socialista i Esquerra Unida, a través d’una videoconferència. Per part de Compromís, van assistir a aquesta reunió la comare de l’Hospital General d’Ontinyent, Helena Gandia, i el regidor de l’Ajuntament d’Ontinyent i portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, Nico Calabuig, qui representaran a partir d’ara la formació valencianista en aquest Pacte.

El regidor d’Ontinyent i portaveu de Compromís per la Vall d’Albaida, Nico Calabuig, ha assenyalat que “considerem que la nostra companya Helena Gandia pot aportar una visió molt valuosa, ja que com a comare té una prestigiosa experiència professional i està vinculada al dia a dia de l’Hospital d’Ontinyent. Tal com plantejàvem entre les nostres propostes per a la recuperació i refundació d’aquest Pacte, cal donar veu a les persones que formen part del sector sociosanitari. En aquest sentit, els i les professionals que treballen diàriament a les nostres infraestructures i serveis hospitalaris i sanitaris ens ofereixen un punt de vista realista i proper sobre quines són les necessitats que tenim, així com les fortaleses i febleses del nostre sistema de salut pública”.

Així mateix, Calabuig ha apuntat que “des de Compromís participem en aquest nou Pacte amb la responsabilitat de treballar perquè siga un èxit, i es puga convertir en un espai de diàleg plural, participatiu i integrador, obert a tots els municipis de la comarca que estaran adscrits al nou Hospital. Amb eixa intenció ens incorporem com a representants la nostra companya Helena i jo mateix, il·lusionats per aportar i contribuir a aquest espai de reivindicacions comunes”.

Per la seua banda, Helena Gandia ha destacat que “aquest Pacte pot ser un bon espai perquè totes les reivindicacions, encara que arriben des d’espais diferents dins l’àmbit sociosanitari, puguen tindre un lloc on comentar-se i buscar punts de connexió entre elles”.

Gandia, comare de l’Hospital d’Ontinyent, ha resumit les principals idees de la seua intervenció en la reunió del Pacte d’aquest dilluns, incidint en què “el nou escenari al qual ens acostem amb els anys precisarà un important reforçament de l’atenció primària. Tenim una piràmide poblacional invertida que implicarà canvis en el nostre sistema sanitari i la forma d’entendre l’atenció, on caldrà donar un protagonisme molt més gran a les cures i l’atenció mèdica a domicili. Açò haurà de suposar també una aposta més forta per la formació i contractació de personal, a banda del paper de les infraestructures. És fonamental que la xarxa de centres de salut es reforce per donar resposta a aquest i molts altres reptes. I per descomptat, cal abordar els usos que han de tindre les actuals instal·lacions de l’Hospital d’Ontinyent en el futur. Per això és important que abordem la qüestió de manera integral, i no només centrant-nos en el nou Hospital. Cal que entre totes i tots contribuïm al disseny d’un Mapa de Serveis Sociosanitaris d’Ontinyent i la Vall d’Albaida”.

Des de Compromís s’ha conclòs assenyalant “el clima positiu que va tindre la reunió, i l’esperança que aquest espai puga aconseguir unir forces i afrontar amb garanties els reptes sociosanitaris d’Ontinyent i la Vall d’Albaida”.