Amb les obres del nou hospital en marxa a càrrec de la Generalitat Valenciana, el portaveu de Compromís per Ontinyent ha plantejat un acord social i polític per determinar el mapa de serveis sociosanitaris que necessita la capital de la Vall d’Albaida

Aquest dilluns, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha proposat la posada en marxa d’un Pacte pels Serveis Sociosanitaris d’Ontinyent durant un debat organitzat per Cadena SER Ontinyent, amb motiu del primer aniversari de l’inici de les obres del nou Hospital de la capital de la Vall d’Albaida.

Calabuig ha llançat aquesta idea per tal de promoure un acord social i polític que determine el mapa de Serveis Sociosanitaris que necessita la ciutat, i que comence a abordar de manera participativa els usos que tindrà l’actual edifici de l’hospital quan el nou estiga a punt i es pose en funcionament.

En paraules de Nico Calabuig, “ara mateix tenim en marxa una infraestructura molt important per al futur de la nostra ciutat i la nostra comarca. Sembla que l’obra, a càrrec de la Generalitat Valenciana, avança a bon ritme. Per això, ara cal obrir un debat més ambiciós, i lluitar per aconseguir més serveis sociosanitaris, per exemple en les dependències de l’actual hospital. La salut i les cures sempre han estat allò més important per a la vida de les persones, però l’actual crisi sanitària ens ho ha recordat amb més intensitat”.

El portaveu de Compromís per Ontinyent ha assenyalat que “a Ontinyent es va signar un Pacte per la Sanitat que està complint un dels seus principals reptes amb la construcció del nou hospital. Tenint com a referència eixe espai de cooperació i objectius comuns, llancem aquesta nova proposta, que busca anar més enllà i centrar el debat en la Cartera de Serveis i el Mapa Sociosanitari que necessiten Ontinyent i la Vall d’Albaida en el present i el futur. Considerem que és un debat central per a adaptar-se a la nova realitat social, la demografia actual i les necessitats sanitàries que tenim com a societat”.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha remarcat que “és molt important que aquest debat tan necessari implique a totes les forces polítiques d’Ontinyent i la comarca, així com als agents socials i associacions, sobretot els més vinculats a l’àmbit sanitari, perquè entre totes i tots fem un front comú que tinga com a objectiu aconseguir més i millors serveis sanitaris per a la nostra ciutat i comarca”.

Alberola ha incidit en què “des de Compromís per Ontinyent pensem que aquestes qüestions han d’implicar a tot eixe teixit social de la nostra ciutat i la nostra comarca, especialment de l’àmbit sanitari, ja que coneixen de primera mà les necessitats més urgents de la nostra zona i han de poder participar en el disseny de les actuacions a desenvolupar. A més, considerem que crear un context propositiu i de diàleg és la base perquè aquest projecte puga satisfer les reivindicacions i necessitats de molts col·lectius i persones que lluiten per una Cartera de Serveis més àmplia i completa”.

Des de Compromís per Ontinyent han conclòs destacant “la importància d’aconseguir el disseny d’un Mapa de Serveis Sociosanitaris comptant amb tots aquells col·lectius implicats. Tan important és disposar d’una nova infraestructura com conéixer amb total transparència els serveis que contindrà, i també poder decidir sobre els usos futurs de les infraestructures actuals. Sabem que existeix una diversitat d’opinions i que buscar acords sòlids és complex, però considerem que val la pena intentar-ho, perquè Ontinyent i la Vall d’Albaida ho mereixen”.