El portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent ha instat, a través d’un escrit presentat en l’Ajuntament, al regidor d’Educació i a la regidora de Transport a “donar solució a la justa demanda de la comunitat educativa del Col·legi d’Educació Especial Vall Blanca”

Aquest dimecres, el regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha exigit públicament i també a través d’un escrit al registre d’entrada de l’Ajuntament, dirigit a la regidora de Transport, Imma Ibàñez, i el regidor d’Educació, Óscar Borrell, perquè donen resposta coordinada, immediata i afirmativa a la necessitat d’habilitar una nova parada del bus urbà al Col·legi d’Educació Especial Vall Blanca d’Ontinyent.

Segons Calabuig, “si volem construir una ciutat realment educadora i inclusiva per a totes i tots, cal atendre la demanda feta per la comunitat educativa del centre, per tal d’habilitar una parada de bus que permeta la realització d’activitats a l’alumnat del Vall Blanca”.

Tal com ha explicat Calabuig, “dins l’horari lectiu d’aquest centre es realitzen diverses visites a altres instal·lacions, i activitats com anar a comprar o fer gestions, entre altres. Per tant, estem parlant d’un servei necessari per al normal funcionament del centre i per al correcte desenvolupament de les seues activitats curriculars. La inexistència d’aquest servei actualment està provocant que el centre haja d’assumir una despesa de 80 euros cada vegada que es vol realitzar una d’aquestes activitats, amb la qual cosa s’està dificultant la tasca educativa setmanal del centre”.

El portaveu de Compromís per Ontinyent ha aclarit que “l’objectiu d’aquesta parada seria establir uns horaris concrets durant la setmana que permeteren al centre realitzar les activitats. Per tant, aquesta parada no formaria part de totes les rutes del bus urbà, sinó que caldria consensuar amb la comunitat educativa el número de parades necessàries”.

Per últim, Nico Calabuig ha lamentat “que el regidor Óscar Borrell no haja donat una resposta satisfactòria a la petició formal de la comunitat educativa, i que tant des de la seua regidoria com des de la regidoria d’Imma Ibàñez s’haja negat la posada en marxa d’aquesta parada tan necessària. Que no vulguen vendre que el bus és gratuït i inclusiu, perquè si no tenen la sensibilitat suficient per a atendre una demanda tan justa com aquesta, estan demostrant que no saben gestionar”.