Calabuig i Alberola han denunciat “l’estratagema del govern municipal per vendre’ns com a nou i millor el mateix bus obsolet d’abans, però repintat i amb rètols molt bonics”

Després que Compromís per Ontinyent celebrara aquesta mateixa setmana l’anunci de la posada en marxa d’un nou autobús més gran per al servei de transport urbà d’Ontinyent, el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola han manifestat la seua profunda decepció en comprovar que es tracta del mateix vehicle que ja estava en funcionament, però retocat estèticament amb una nova retolació.

El portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha afirmat que “ens sentim enganyats i creiem que és una burla a tota la ciutadania d’Ontinyent que ens hagen volgut fer creure que un bus repintat és un vehicle nou. Volem recordar una vegada més que és el mateix autobús que no podia prestar el servei que Ontinyent mereixia, segons les paraules del seu anterior propietari. Canviar la retolació del vehicle no fa que deixe de ser obsolet i contaminant”.

Cal recordar que el passat 1 de gener l’Ajuntament d’Ontinyent va assumir els dos autobusos de l’anterior prestador del servei de transport urbà. Un d’ells, amb matrícula 7325 FNK, és el vehicle que ja ha sigut repintat i posat en marxa.

Calabuig ha assenyalat que “el govern municipal ha jugat amb la nostra bona voluntat, ja que Compromís vam ser el grup que va demanar la dignificació del servei de transport urbà amb nous vehicles. Per eixe motiu, vam celebrar inicialment la mesura anunciada pel govern en la premsa, però ara hem pogut descobrir la mentida. Els busos són els mateixos des del primer dia, i cada nou anunci en aquest sentit té com a únic objectiu enredrar i confondre a la ciutadania. Exigim al govern municipal que deixe de marejar la perdiu”.

Per la seua banda, després que la regidora de Transport Públic, Imma Ibàñez, assegurara que els vehicles han passat una ITV «prou severeta», la regidora Paloma Alberola ha reclamat “que el govern municipal done a conéixer el cost econòmic de les diferents reparacions que s’han efectuat des que nosaltres vam advertir de l’estat en què es trobaven els dos busos. A hores d’ara no sabem res sobre el cost real que està implicant haver assumit els vehicles en aquestes condicions”.

Per últim, respecte al nou anunci fet per l’alcalde, Jorge Rodríguez, sobre la futura adquisició de dos vehicles de zero emissions a través d’ajudes europees, des de Compromís per Ontinyent han recordat que “l’any passat el govern municipal va deixar perdre una subvenció de la Generalitat Valenciana per valor de 112.000 euros per adquirir un bus elèctric. Per tant, reclamem al senyor Rodríguez i el seu govern més eficàcia i implicació en la gestió perquè Ontinyent no torne a perdre una oportunitat tan valuosa per a la qualitat de vida de les persones i la sostenibilitat de la ciutat”.