Calabuig i Alberola, acompanyats dels Directors Generals de la Generalitat, els ontinyentins Rafa Beneyto i Fran Quesada, han destacat que les inversions del Govern Valencià per a enguany a la ciutat dupliquen les contemplades al pressupost de l’Ajuntament

Aquest dimecres tenia lloc a la Seu de Compromís per Ontinyent una roda de premsa valorant les inversions de la Generalitat Valenciana a Ontinyent per a l’any 2020, que superaran els 13 milions d’euros. En la convocatòria, a més del regidor i portaveu, Nico Calabuig, i la regidora Paloma Alberola, han participat el Director General de Tributs i Joc de la Generalitat, Rafa Beneyto, i el Director General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Generalitat, Fran Quesada.

El regidor i portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha començat agraint la presència dels dos directors generals ontinyentins del Govern Valencià, recordant que Compromís “som l’única força política amb presència tant a l’Ajuntament com al Govern Valencià” i destacant la importància del pes inversor de la Generalitat a Ontinyent, que aportarà més de 13 milions d’euros en inversions, tant directes com a través del pressupost municipal.

El Director General de Tributs i Joc, Rafa Beneyto, ha repassat algunes de les inversions més elevades. Entre elles es troben els 9 milions d’euros per al nou Hospital d’Ontinyent, corresponents a l’anualitat 2020 del projecte, o els 1,7 milions d’euros que arribaran a Ontinyent enguany des de la Conselleria d’Educació, dirigida per Vicent Marzà, dins el Pla Edificant de la Generalitat destinat a la millora dels centres educatius de la ciutat.

Així mateix, el Director General de Tributs i Joc ha assenyalat “el quasi 1 milió d’euros per a polítiques socials procedent de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que dirigeix la vicepresidenta Mónica Oltra”, o les inversions de 178.000 euros procedents de la Conselleria d’Economia, al capdavant de la qual es troba Rafa Climent. Aquestes inversions, fetes a través de l’IVACE, suposaran intervencions en carrers de la ciutat com Pintor Segrelles i l’Avinguda Almansa, i permetran desenvolupar projectes com un sistema públic de préstec de bicicletes elèctriques o la instal·lació d’aparcaments de bicicleta al nucli urbà.

Beneyto ha recordat, a més, “les importants inversions en promoció econòmica, respecte a la Modernització dels Polígons industrials, que s’han fet recentment a Ontinyent gràcies a la Conselleria de Climent”.

Per la seua banda, el Director General de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Fran Quesada, ha subratllat “les importants inversions de la Conselleria d’Habitatge, com els 500.000 euros en millores al nostre centre històric, a La Vila, així com l’aportació de la Generalitat al Programa de Rehabilitació Urbana, per valor de 351.000 euros entre 2019 i 2023”.

Quesada també ha incidit en les inversions de la Conselleria de Medi Ambient, que dirigeix Mireia Mollà, vinculades a la construcció del nou col·lector d’aigües d’Ontinyent, i a les zones forestals. Respecte a la construcció del col·lector, el Director General de Medi Natural ha assenyalat que era “una obra que pareixia que no veia mai la llum pel seu elevat cost i la necessitat de col·laboració entre institucions, i que la Conselleria de Medi Ambient s’ha compromés a fer, amb una forta inversió de 8,6 milions d’euros”.

Aquesta inversió s’efectuarà en diferents anys, i com a primer pas, “aquest 2020 es duran a terme obres com un nou encreuament elevat del col·lector d’aigües residuals del polígon industrial d’Ontinyent i el municipi d’Agullent, o la construcció d’un sorral que evite futurs moviments de terra”, apuntava Quesada.

Pel que fa a la qüestió forestal, Fran Quesada ha anunciat una inversió que s’efectuarà al terme entre Ontinyent i Fontanars per valor d’1,6 milions d’euros, destinada a la rehabilitació i regeneració de zones forestals. Aquesta inversió correspondrà al període 1994-2005 i corregirà “la manca de sensibilitat amb les qüestions ambientals dels governs del PP”. Quesada també apuntava que més endavant està previst que es desenvolupen ajudes per a incendis posteriors, com el patit a Ontinyent en 2010.

La regidora Paloma Alberola ha destacat que “aquest repàs a les inversions ens permet afirmar que quan Compromís governa, Ontinyent ix guanyant, ja que les inversions arriben per criteris de població i necessitats, de manera equilibrada i sense clientelismes del passat. La ciutat mai havia rebut les inversions necessàries que justament ens corresponien, i per això és molt important destacar aquest nou temps, encetat en 2015 amb el Govern del Botànic”.

Alberola també ha incidit en què “Ontinyent no havia tingut mai tant de pes polític al Govern Valencià com ara, i bona prova d’açò són els nostres companys Fran Quesada i Rafa Beneyto, qui dia a dia treballen i s’esforcen per seguir endavant amb tots els reptes i projectes que el govern té per davant”. La regidora també ha assenyalat “el pes que Compromís té en les inversions que hem enumerat, i per tant en els pressupostos 2020 de l’Ajuntament d’Ontinyent, en liderar Conselleries com Educació, Polítiques Socials, Medi Ambient o Economia”.

Per últim, Nico Calabuig ha apuntat que “des d’Ontinyent seguim treballant dia a dia, i estem en contacte directe amb la gent que ens representa a València, com Rafa Beneyto i Fran Quesada, que amb la seua tasca diària i la seua aportació decisiva fan que cada any els Pressupostos tinguen grans inversions per a un Ontinyent cada vegada millor. Això demostra que som una força política útil als interessos de la ciutadania d’Ontinyent”.

En aquest sentit, Calabuig ha remarcat “el compromís present però també futur de la Generalitat que suposen inversions com el Pla Edificant, que al llarg dels pròxims anys invertirà un total de 20,5 milions d’euros en millores a tots els centres educatius públics de la ciutat; el nou Hospital d’Ontinyent, que suposarà una inversió total de més de 27 milions d’euros; la instal·lació del nou col·lector, on la Generalitat aportarà més de 8,5 milions d’euros; o el futur Palau de Justícia, que suposarà una inversió superior als 2 milions d’euros”.