La coalició Compromís guanya per segona vegada les eleccions valencianes a Ontinyent i la Vall d’Albaida amb un resultat històric.

A Ontinyent la coalició valencianista suma 700 vots respecte els resultats de 2015 i passa del 26,7% al 28,4%, ampliant la distància amb el PSPV, segona força amb un 20,6% dels vots.

Pel que fa al conjunt de la Vall d’Albaida, Compromís ha recollit 15.101 vots (28,17%), revalidant la primera posició i millorant els resultat de maig de 2015, quan va obtindre 15.079 vots amb un 28,01% dels sufragis.

El candidat de Compromís a l’alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig, ha volgut donar les gràcies als 5.939 ontinyentins i ontinyentines que han omplit les urnes de somriures “de nou, Compromís hem guanyat les eleccions autonòmiques a Ontinyent. Som la primera força política a la nostra ciutat i a la nostra comarca de la Vall d’Albaida. Després d’una intensa campanya a peu de carrer, gràcies per confiar en un projecte polític de progrés econòmic i social per a les persones arrelat a la nostra terra. Gràcies també a tota la gent que ha estat fent possible la jornada electoral: persones de les meses, funcionariat i apoderades. Pròxima parada… eleccions municipals! #AvantOntinyent.”

Calabuig també tenia paraules per als vencedors a les eleccions generals del 28 d’abril a Ontinyent “enhorabona al PSOE per haver guanyat les eleccions generals. És un fet que la gent ha concentrat el vot pensant en clau estatal per evitar un govern de la dreta a Espanya. Ara, trellat per als pactes en benefici de la immensa majoria social!”

Analitzant els resultats a Corts, Compromís ha guanyat a 14 pobles, consolidant les victòries als municipis on ja les va aconseguir en les passades eleccions valencianes (Agullent, Albaida, Bocairent, Carrícola, Fontanars dels Alforins, Montaverner, Ontinyent, Otos, el Palomar i Salem), i ha guanyat també a l’Olleria, Benigànim, Quatretonda o Castelló de Rugat.

Respecte les eleccions estatals, Compromís ha sumat a Ontinyent 2.630 vots, 1.000 més que en les generals de 2011 quan la coalició es va presentar en solitari. Dada que mostra la consolidació de l’espai valencianista a la capital de la Vall d’Albaida inclús en l’àmbit estatal on Compromís no té la visibilitat que li correspondria.

RESULTATS ONTINYENT  |  ELECCIONS CORTS VALENCIANES 2019