“Amb tu, #AvantOntinyent” és el lema de la campanya presentada per l’alcaldable Nico Calabuig i la número 5 Mari Àngels Moreno

El candidat a l’alcaldia d’Ontinyent, Nico Calabuig i la número 5 de la candidatura de Compromís per Ontinyent, Mari Àngels Moreno, han donat a conèixer els detalls de la campanya per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. En paraules de l’alcaldable, es tracta d’una campanya “en positiu, participativa, propositiva, centrada en captar tot el talent i la creativitat possible per donar un nou impuls a Ontinyent des d’una visió ampla i realista de les necessitats existents en la nostra ciutat”.

Així doncs, el cap de llista de Compromís per Ontinyent remarcava el caràcter participatiu i obert a la ciutadania de la confecció del programa i la campanya: “Ho fem perquè volem comptar amb tot el món per fer el millor programa que guie les nostres passes cap al govern de la ciutat, perquè no tenim la veritat absoluta i volem obrir les portes a tota la gent compromesa amb el progrés d’Ontinyent. Perquè nosaltres som coherents: defensem la participació ciutadana i per això hem fet primàries obertes. Volem un projecte sòlid de ciutat que mire més enllà d’una legislatura i obrim el programa a la participació de la ciutadania”.

D’altra banda, M. Àngels Moreno, número 5 de la candidatura municipal, ha concretat les accions que es duran a terme per tal d’assolir els objectius marcats. “La participació per elaborar el programa comptarà amb dues vessants: en primer lloc, les reunions amb el teixit associatiu, i en segon lloc, la web de propostes oberta a la ciutadania en general disponible a l’adreça ontinyent.compromis.net/programa2019”. Tal i com destacava Moreno, “som una candidatura de gent molt diversa que provenim de l’ampli ventall d’associacions i col·lectius de tota mena amb què tenim la sort de comptar a Ontinyent. Per això volem contribuir a empoderar eixa xarxa associativa i donar-li el valor que li correspon”. En eixe sentit, la candidata de la llista anunciava que “esta mateixa setmana iniciem les reunions amb associacions, començant per les d’àmbit sociosanitari, que considerem que fan una gran tasca per la inclusió i cohesió social de la ciutat”. I concloïa: “esta forma de treballar amb la ciutadania i les associacions no serà exclusiva de la campanya electoral, sinó que serà la tònica dominant del futur govern amb Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent”.

Segons s’ha desgranat en la roda de premsa, que ha comptat també amb la presència de la candidata Helena Gandia i els candidats Miquel Àngel Múrcia, Sergi Sempre i Gonzalo Borredà, el programa amb el qual Compromís per Ontinyent concorrerà a les eleccions municipals del proper 26 de maig ja ha començat a confeccionar-se. Segons Moreno, “estem treballant al voltant de 12 grans àrees a partir de les quals desenvoluparem tot el programa: promoció econòmica, foment del treball i hisenda pública; participació ciutadana, bon govern i transparència; igualtat i polítiques inclusives; medi ambient, sostenibilitat, agricultura, clima, energia i benestar animal; cultura; educació i normalització lingüística; joventut i infància; habitatge, urbanisme, territori i mobilitat; patrimoni, turisme, festes i memòria històrica; sanitat i salut pública; esports i convivència i seguretat”.

Finalment, Calabuig afirmava: “hem creat diversos consells sectorials formats per gent experta en les principals àrees de govern. Persones voluntàries tant de dins com de fora del partit que estan cooperant per fer el millor programa centrat en els reptes de l’Ontinyent del segle XXI”. I concloïa animant a tota la ciutadania a participar de la construcció col·lectiva del futur de la ciutat.