Compromís per Ontinyent es llança al carrer per explicar a la ciutadania les primàries obertes

Joan Ribó, alcalde de València i coportaveu de Compromís: “En esta campanya de primàries eixim als carrers per a posar en valor els pilars de les polítiques de Compromís, com són el valencianisme, la lluita per un millor estat del benestar on les persones siguen lliures, i la protecció i defensa del nostre territori” 

Més de 30 col·lectius de la coalició valencianista de nord al sud del país han organitzat taules informatives a les places i carrers per animar a la ciutadania a participar al procés de primàries per decidir les candidatures de Compromís als ajuntaments, presidència de la Generalitat, Corts i Parlament Europeu

Compromís ha iniciat una campanya per animar a la ciutadania a participar en les primàries més obertes, democràtiques i participatives de tot l’Estat espanyol, unes primàries que sota el lema ‘El teu vot, la teua força’ volen aconseguir consolidar un procés que en l’any 2015 va aconseguir una participació de vot de més de 28.800 persones, un “èxit sense precedents en la història política del País Valencià.”

En eixe sentit, més de 30 col·lectius de la coalició valencianista, d’esquerres i ecologista, com és el cas del col·lectiu d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida, han eixit al carrer per donar a conèixer a la població que “Compromís és l’única força que celebra unes primàries amb llistes obertes on tota la ciutadania té l’oportunitat d’escollir els candidats i candidates que ens representaran als ajuntaments, les Corts Valencianes i el Parlament Europeu. Un procés plural i paritari on totes les sensibilitats de la coalició estan representades perquè cap part puga quedar exclosa, un valor que garanteix la unitat i la cohesió interna de l’organització”.

Una vegada més la formació valencianista ha elegit el Mercat dels Dilluns per “fer partícip  a la ciutadania” de les seues iniciatives, com ja va ser el cas el curs passat de la campanya Per un Tracte Just on el col·lectiu d’Ontinyent amb el suport de la diputada al Congrés Marta Sorlí va arreplegar signatures per denunciar que “la nostra autonomia està doblement discriminada pel govern central. D’una banda, per ser la pitjor finançada, i de l’altra, per ser el territori que menys inversions rep de tot l’Estat.”

Des de Compromís recorden que, en el cas d’Ontinyent, a més de les persones militants i simpatitzants del col·lectiu local, totes les persones que visquen a Ontinyent majors de 16 anys podran decidir el candidat a l’alcaldia (Vicent Xavier Vila o Nico Calabuig) i també part de la llista, amb tretze candidatures, si s’inscriuen al cens disponible a la pàgina web de la coalició.

La Vicepresidenta del Govern Valencià i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra ha volgut posar en valor la ‘xicoteta revolució’ encetada fa quatre anys amb els governs del canvi. “Estem davant de temps difícils, però en Compromís hem demostrat que en comptes de fer pàtria fem màtria, fem màtria quan fem que la gent no haja que triar entre menjar i medicar-se, quan aconseguim que els xiquets i xiquetes tinguen els llibres de text gratuïts. Fer màtria és el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, recuperar la memòria democràtica i multiplicar els recursos per a dependència. En definitiva, fer màtria és protegir a les persones i el nostre territori”.

Per la seua part, l’alcalde València, Joan Ribó, ha destacat que “en esta campanya de primàries eixim als carrers per a posar en valor els pilars de les polítiques de Compromís, com són el valencianisme, la lluita per un millor estat del benestar on les persones siguen lliures, i la protecció i defensa del nostre territori”.

La coportaveu de Compromís i Secretària Nacional del BLOC, Àgueda Micó, ha assegurat que “en estos més de 10 anys en els quals la gent de Compromís caminem juntes, hem demostrat ser el projecte polític amb més capacitat de diàleg de tot l’Estat. Hem aconseguit amb un ample consens encetar de nou un procés de primàries obertes, transparents i participatius que estem segures tornaran a ser un èxit”.

Arxivat en: Primàries 2019

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *