Compromís demana la compareixença al ple sobre la implantació del Programari Lliure a Ontinyent

L’acord plenari sobre el programari lliure es va prendre per unanimitat de la corporació en abril de 2016

 

Fa més de dos anys que el Grup Municipal compromís va presentar una moció demanant la implantació del programari lliure a l’ajuntament d’Ontinyent, concretament al plenari del dia 28 d’abril de 2016 en la seua sessió de caràcter ordinari, demanàvem entre altres coses: el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent al programari lliure en l’àmbit de les TIC, així com el compromís de promoure’n l’ús i el desenvolupament en la societat ontinyentina. Elaborar un pla municipal de migració al programari lliure, amb l’objectiu que a final d’aquest mandat s’haja substituït tot el programari propietari que siga prescindible a curt termini. Crear un grup de treball que s’encarregue de fer un seguiment d’aquest pla, format per tècnics municipals, representants dels grups municipals i altres actors que puguen estar-hi implicats. Aquest acord plenari es va aprovar per unanimitat dels vint-i-un regidors presents a la sessió.

 

A hores d’ara no sabem res del procés en el qual es troba aquest compromís plenari del Govern Municipal, sols sabem que al registre de mocions de l’apartat de transparència esta en “tràmit”. Des del Grup Polític Municipal hem demanat, per registre d’entrada en temps i forma, l’“ACORD SOBRE LA COMPAREIXENÇA DEL REGIDOR Sr. Joan Sanchis Cambra, REGIDOR DELEGAT DE L’ÀREA DE Govern Obert, Transparència i Governació AMB L’OBJECTE DE RESPONDRE A LES PREGUNTES QUE ES FORMULEN SOBRE LA SEUA ACTUACIÓ en la implantació del programari lliure segons l’acord plenari pres per unanimitat a la sessió ordinària del dia 28 d’abril de 2016”.

 

A més a més el nostre portaveu, Vicent Xavier Vila, ha fet públiques, en roda de premsa celebrada el dimarts 30 d’octubre de 2018, als mitjans de comunicació les preguntes que farem al plenari del pròxim 6 de novembre. “Volem saber, segons els acords segon i tercer de la moció aprovada al plenari d’abril de 2016, quin és el Pla municipal de migració al programari lliure i qui forma part del grup de treball encarregat del seu seguiment? Volem una còpia del Pla, al qual l’ajuntament es va comprometre en abril de 2016, i que es faça arribar una còpia a cada grup de l’oposició. Quantes llicències de paquet d’Ofimàtica de Microsoft Windows hi ha a l’ajuntament d’Ontinyent i quin cost tenen? Quants llocs de treball que fan ús de terminals informàtics hi ha a l’Ajuntament d’Ontinyent? Demanem l’elaboració d’un informe tècnic que justifique el procediment actual, ja que des del Grup Municipal considerem que no s’està treballant per a complir els acords que el 28 d’abril de 2016 es van prendre amb l’aprovació per unanimitat de la moció presentada pel nostre grup Municipal”, va explicar Vila a la premsa.

 

Entre altres administracions autonòmiques i locals que han fet el pas cap al programari lliure Vicent Xavier Vila va enumerar els casos de “la Comunitat Autònoma d’Extremadura, la Comunitat Autònoma d’Andalusia i els ajuntaments de A Coruña, Vitoria Gasteiz, Saragossa, i darrerament Barcelona s’han sumat als avantatges del programari lliure. A més a més està el cas d’un poble més proper al nostre cas com és la població de Puçol que ha implementat el sistema operatiu GNU / Linux LliureX amb un estalvi en el cost de llicències de 25.000 euros”. Vila, agarrant com a referència el cas de Puçol explicava que ”si considerem que Puçol té una població de 19.000 habitants i ha estalviat 25.000€, nosaltres podríem estalviar, sols en llicències, entre 40.000 i 50.000€. Però com no volem fer política ficció hem demanat la compareixença del regidor responsable de l’àrea perquè ens explique com està la tramitació de l’acord plenari que vam prendre per unanimitat en abril de 2016. Això si, exigirem un informe tècnic del departament d’informàtica a banda dels informes pertinents d’intervenció i secretaria que comporta tota inversió municipal”.

 

Vicent Xavier Vila i Mas,
Portaveu del Grup Municipal Compromís per Ontinyent

 

Arxivat en: GPM Compromís per Ontinyent

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *