Compromís pregunta al Govern municipal sobre la situació de precarietat a l’àrea de Salut Xàtiva-Ontinyent

Compromís ha preguntat a la regidora responsable de l’àrea de salut a Ontinyent per la situació del servei d’urgències per la falta de personal

 

Els treballadors sanitaris de l’àrea de Salut Xàtiva-Ontinyent, en concret des del sindicat CCOO, han denunciat que “el Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent perd un terç del seu pressupost perquè no hi ha personal per tramitar les adjudicacions”.

Davant d’aquesta greu situació, des del Grup Municipal Compromís s’ha preguntat al Govern Municipal, en concret a la regidora responsable de l’Àrea de Política Social, Sanitat i Cultura, la Sra. Sayo Gandia Boronat, per la veracitat d’aquesta problemàtica a hores d’ara. Concretament el nostre portaveu Vicent Xavier Vila ha manifestat la seua preocupació: “ja que es tracta d’un fet de molta gravetat que es perga un terç del pressupost de l’àrea, un total de 600.000€ del pla d’inversions del departament, un 31% del pressupost. Aquesta situació fa evident la manca d’inversió sobretot en personal que des de fa uns anys patim. No poden millorar les instal·lacions i no dotar-les de capital humà que és tan important en salut com en altres àrees d’atenció pública. No podem fer-se la foto en unes instal·lacions espectaculars però buides de professionals que són els que en última instància fan que el servei siga de qualitat”.

Vila seguia: “Com han apuntat des de CCOO, quan en juny de 2017 es van inaugurar les noves instal·lacions d’urgències a Ontinyent i es va prometre dotar de personal aquesta inversió. A hores d’ara el nou servei d’urgències encara no compta amb la dotació de personal necessària i promesa”. “Al final es demostra que les persones, tant els usuaris com els professionals, han de ser el més important per a l’administració” concloïa Vila.

 

Vicent Xavier Vila i Mas,

Portaveu del Grup Municipal Compromís per Ontinyent

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *