La Conselleria d’Habitatge, Obres Publiques i Vertebració del Territori, representada pel Director General d’Obres Publiques, Transports i Mobilitat, Carlos Domingo, va anunciar el 19 d’abril de 2018 “que per no crear incertesa als usuaris de la passarel·la de vianants sobre la carretera CV-81, s’ha establert un cronograma d’actuacions que té especialment en compte el calendari escolar i l’època estival, per no afectar els alumnes de l’Institut de la localitat. De tal forma a partir del 2 de juliol es procedirà al tall de la passarel·la de vianants fins al dilluns 17 de setembre, moment en què s’obrirà de nou la passarel·la coincidint amb l’inici del curs escolar”. Estes declaracions del Sr. Domingo que recull a la nota de premsa oficial de Conselleria de la seua visita a l’inici de les obres de la rodona sobre la CV-81 al seu pas per Ontinyent afecten directament a l’alumnat de l’IES l’Estació que han començat el curs escolar el 10 de setembre d’enguany.

Per la seua banda el Govern Local socialista va declarar, en nota de premsa oficial del 30 de juliol de 2018, en el mateix sentit que “està previst que estiga a punt abans del 17 de setembre, igual que la part que executa la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori”.

Des del Grup Polític Municipal Compromís no entenem la descoordinació de la Conselleria d’Habitatge i del Govern Local socialista, ja que el curs 2018-2019 s’inaugura el 10 de setembre de 2018 com es pot apreciar a la seua pàgina web. El nostre regidor, Vicent Xavier Vila ha lamentat que “des de les dues institucions valencianes responsables de l’obra de la passarel·la sobre la carretera CV-81 no s’ha produït la coordinació adequada i això ha repercutit sobre la mobilitat dels alumnes de l’IES l’Estació en el seu inici de curs. Compartim la decepció de molts ciutadans d’Ontinyent afectats que han manifestat el seu malestar per les xarxes socials”.

Al mateix temps Vila, des del Grup Polític Municipal, demana al regidor responsable de l’àrea de Territori i Urbanisme, Jaime Peris, “que explique la ciutadania el perquè d’aquesta descoordinació i si s’han pres mesures per a facilitar l’accés a l’alumnat de l’IES l’Estació mentre dure el retràs en la finalització de les obres de la passarel·la”.