Compromís organitza un debat a Ontinyent sobre les noves polítiques valencianes d’ocupació amb Enric Nomdedéu

Compromís per Ontinyent ha organitzat per al proper dijous 5 de juliol un nou #DebatAmbCompromís a Ontinyent per parlar amb el secretari autonòmic d’Ocupació de la Generalitat, Enric Nomdedéu, sobre el nou Servei Valencià d’Ocupació i els plans de foment del treball i modernització.

Aquest #DebatAmbCompromís, el 10é que celebrarà el col·lectiu local des que en 2015 s’encetara aquesta iniciativa, tindrà lloc al Parc Mestre Ferrero a partir de les 20.00 hores i comptarà amb la participació del secretari autonòmic d’Ocupació Enric Nomdedéu, el qual estarà acompanyat per Sílvia Urenya, portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Ontinyent, i Nicolau Calabuig, portaveu comarcal de Compromís.

La portaveu de Compromís per Ontinyent apuntava que “des de sempre ens hem compromès a fer de pont entre els càrrecs que té la nostra coalició a totes les institucions i la ciutadania. Amb eixa mentalitat vam encetar el cicle #DebatsAmbCompromís, amb l’objectiu d’acostar els nostres càrrecs a la nostra ciutat i comarca i posar-los a disposició de la ciutadania perquè els faça arribar de manera directa les preocupacions, dubtes i propostes.”

Per la seua banda, Nicolau Calabuig ha manifestat que “amb aquest debat volem acostar a la ciutadania les iniciatives del govern del Botànic referides a un dels problemes més importants de la nostra societat com és l’atur i la situació de precarització del mercat de treball” i ha posat com a exemple “la inversió de quasi 4 milions d’euros per a contractar més de 200 joves desocupats a la Vall d’Albaida amb el Pla Avalem Joves Plus.”

En eixe sentit, la portaveu local Sílvia Urenya ha volgut destacar “el pla Avalem Experiència, dirigit a majors de 30 anys amb l’objectiu de millorar la qualificació professional i permetre el retorn al món laboral d’aquest important sector de la població, així com el pla Avalem Joves Plus, el qual permet a milers de joves millorar la seua inserció laboral amb contractes d’un any a administracions públiques valencianes, com és el cas de l’Ajuntament d’Ontinyent, que mitjançant aquest pla contractarà a 42 joves en les properes setmanes”.

Urenya i Calabuig han aprofitat per convidar a tota la ciutadania a participar del debat per conèixer de primera mà les polítiques valencianes d’ocupació i preguntar tots els dubtes amb el secretari autonòmic Enric Nomdedeú.

Des de Compromís han recordat que el Servei Valencià d’Ocupació (Servef) dirigit per Nomdedéu “s’ha proposat liderar l’obertura d’un debat públic que contribuïsca a construir una nova narrativa del treball, centrada en les persones i en el seu benestar, i que abrace els canvis per millorar la qualitat de vida de les valencianes i valencians. Durant els darrers anys s’ha experimentat tota una sèrie de transformacions econòmiques estructurals que han modificat substancialment les condicions del mercat de treball i les possibilitats de recerca d’ocupació. Entre d’altres, la globalització i l’extensió de les noves tecnologies, han generat noves oportunitats, però al mateix temps també, prenent la crisi econòmica com a punt d’inflexió, s’ha amplificat la precarietat laboral i la recuperació econòmica no ha anat acompanyada d’una recuperació suficient de l’ocupació. La situació actual del mercat de treball valencià, on persisteixen dificultats importants, no es pot atribuir exclusivament a qüestions de caràcter contractual o institucional. Per això, cal posar les llums llargues i abordar una anàlisi en profunditat que ens permeta identificar quins són els principals reptes i oportunitats, tenint en compte nous elements importants com l’automatització, la sostenibilitat ambiental, la perspectiva de gènere i la inclusió social.”

 

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *