Des de la coalició valencianista celebren la inversió europea i recorden al govern socialista que “l’adequació de l’entorn del riu va ser una proposta votada a Ontinyent Participa 2017 i encara no executada”

Compromís per Ontinyent ha emès un comunicat de premsa en què valora “molt positivament” l’arribada de 500.000€ de fons europeus per a la restauració de la muralla medieval de la ciutat. Un projecte que, segons Sílvia Urenya, portaveu de la coalició valencianista, “és fonamental per posar en valor el gran patrimoni històric que tenim a Ontinyent. Un aspecte que per a Compromís és un pilar bàsic de tota política urbanística que aspire a ser sostenible i a preservar els elements arquitectònics més valuosos per a un poble, tant des d’una perspectiva sentimental com, també, des de la vessant de l’atractiu turístic”.

En eixe sentit, Urenya remarca “la gran alegria que aquesta notícia suposa per a la nostra ciutat, que per fi podrà gaudir d’unes muralles ben conservades, que són testimoni de la nostra història col·lectiva com a poble i poden suposar un bonic atractiu per a persones veïnes i visitants”. De la mateixa manera, la portaveu valencianista ha volgut valorar l’anunci fet pel govern socialista respecte a les actuacions a l’entorn del riu Clariano: “cal recordar que el projecte d’adequació de l’entorn del riu Clariano, va estar un dels escollits per la ciutadania en la votació d’Ontinyent Participa de l’any 2017, i fins el moment no havíem tingut notícies de la seua execució. Ens alegra que, per fi, el govern socialista haja fet pública alguna pinzellada del que farà”. No obstant això, Urenya afegia: “des de Compromís per Ontinyent demanem al govern del PSOE i al seu alcalde Jorge Rodríguez que inicie un procés participatiu obert a tècnics i ciutadania per tal de pensar entre totes i tots quina és la millor manera de fer de l’entorn del riu Clariano un espai viu i amable per a les persones. Un gran pulmó verd on la gent puga anar a passejar i passar una estona agradable en la natura”.

Urenya també ha expressat paraules d’agraïment per als responsables del govern del Botànic que han participat en la captació d’aquesta inversió europea, i concloïa: “Els fets demostren que quan unim esforços des de la pluralitat, les coses ixen bé per a Ontinyent i podem fer grans coses que milloren el benestar de la gent del nostre poble. Esperem que representants públics, tècnics i ciutadania puguem treballar conjuntament per aconseguir un projecte comú per al riu viu que totes i tots desitgem ”.