Compromís per Ontinyent celebra els 140.000 euros que rebrà el Lluís Vives del Pla de Manteniment d’Escoles de Conselleria i Diputació

Sílvia Urenya, portaveu de Compromís a Ontinyent: “La col·laboració entre ajuntaments, Diputació i Generalitat és indispensable davant la situació d’asfíxia financera dels ajuntaments valencians degut a l’infrafinançament, la qual cosa ha provocat que en moltes escoles no s’hagen practicat totes les actuacions de manteniment necessàries”

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació: “Amb aquests plans, dediquem en tres anys 23 milions d’euros per a la millora dels centres d’educació pública de 180 municipis, la major inversió en educació de la Diputació”

Vicent Marzà, conseller d’Educació: “Quan vam arribar, hi havia centenars de centres que necessitaven aquestes actuacions, i precisament gràcies a aquests projectes, hui ens trobem que la situació ha canviat”

Aquest matí s’han presentat les noves actuacions dins del Pla Municipal de Manteniment d’Escoles de la Diputació de València que es va iniciar al 2017 en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, i que enguany continuarà també amb uns fons de 5,5 milions d’euros per tal de finançar el canvi de portes i finestres dels centres educatius d’infantil i primària, millorar les condicions d’alumnes i professors, i augmentar així l’eficiència energètica de les instal·lacions de 38 centres d’educació infantil i primària valencians.

Aquestes noves actuacions presentades per la vicepresidenta de la corporació, Maria Josep Amigó, el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer se sumen a les 44 intervencions incloses dins del pla en 2017 i suposen, en total, la millora de les condicions de més de 20.000 alumnes de 76 localitats. En els dos exercicis, el Pla Municipal de Manteniment d’Escoles destinarà 12,5 milions d’euros i permetrà el condicionament de 82 centres públics d’educació infantil i primària.

A Ontinyent, el CEIP Lluís Vives rebrà 140.000 d’euros per a millorar-ne l’eficiència energètica i se suma, així, al CEIP Martínez Valls, beneficiat en la convocatòria de 2017 amb 130.000 euros per a realitzar durant aquest estiu la retirada de les fusteries exteriors en les tres plantes del centre i la substitució per noves finestres d’alumini, obres que milloraran les condicions tèrmiques de l’edifici.

Des de Compromís per Ontinyent, la portaveu Sílvia Urenya ha volgut “celebrar l’ampliació del Pla, amb el qual s’invertiran en total 270.000 euros en la millora de dos escoles de la nostra ciutat que, d’altra manera, seria impossible”.

En eixe sentit la portaveu valencianista ha valorat molt positivament la col·laboració entre ajuntaments, Diputació i Generalitat en un àmbit tan important com és l’educació ja que “davant la situació d’asfíxia financera dels ajuntaments a causa de l’infrafinançament, no es poden dur a terme totes les actuacions de manteniment necessàries als centres educatius valencians”.

El conseller Vicent Marzà ha detallat que per a determinar els centres beneficiaris de les ajudes, s’ha comptat amb l’assessorament tècnic de la Conselleria d’Educació. En primer lloc, amb l’establiment de prioritats en el tipus d’actuacions –s’ha optat per la substitució i adequació de portes i finestres, ja que incideixen directament en una millora de l’eficiència energètica–, com també en la consideració de criteris d’equilibri territorial i poblacional; s’han escollit centres de municipis de diversos trams de població; i s’ha establert un màxim d’una ajuda per localitat.

Al Pla de Manteniment d’Escoles se li suma ara el nou Pla de Millora d’Espais Educatius Municipals 2018-2019 que sufragarà les obres de condicionament i adequació de tots els centres educatius de titularitat municipal de les comarques valencianes. Amb aquest nou programa d’inversions en educació que han presentat la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i el conseller d’Educació, Vicent Marzà, totes les escoletes infantils, conservatoris i escoles d’adults de titularitat municipal de la província de València rebran una ajuda de 38.000 euros per realitzar obres de millora de les seues instal·lacions.

La vicepresidenta Maria Josep Amigó ha indicat que “aquest és un pas més en la col·laboració interinstitucional entre la Diputació i la Generalitat”. “Amb aquest nou pla tots els ajuntaments amb escoletes infantils, conservatoris i centres de formació d’adults de titularitat municipal, sense excepció, rebran ajudes per poder adequar aquests centres d’ensenyament reglat. Així, donem un impuls a la millora de la qualitat de l’ensenyament en tots els àmbits: infantil, adults i ensenyaments musicals. Un total de 270 actuacions en 160 municipis”.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha assenyalat que “les inversions de manteniment que estem realitzant són realment necessàries, perquè son competència dels ajuntaments, però per falta de recursos i finançament, fins ara no les havien pogut fer. I gràcies a aquest projecte que s’ha fet des de la Diputació en cooperació amb la Conselleria, ja s’ha fet una realitat”.

Marzà ha explicat també que “quan vam arribar, hi havia centenars de centres educatius que necessitaven aquestes actuacions, i precisament gràcies a aquests projectes hui ens trobem que ja hi ha molts menys centres que tenen necessitats. Per això hui podem acabar el programa de manteniment amb la segona fase, i continuar amb les actuacions als conservatoris, centres d’adults i escoletes municipals infantils, que són propietat dels ajuntaments”.

A través d’aquests plans, des del 2017 la Diputació ha destinat 23 milions d’euros a la millora dels centres educatius públics dels pobles valencians. Aquesta col·laboració amb la Conselleria suposarà que, al final de la legislatura, s’hagen realitzat 352 actuacions en centres educatius en un total de 180 municipis de les comarques valencianes. Amb això, dos de cada tres municipis hauran rebut de la Diputació una inversió específica per a millora dels centres educatius.

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *