La portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya, i el portaveu comarcal, Nico Calabuig, demanen al PSOE d’Ontinyent que demostre la voluntat de ser ‘capital amable’ de la Vall d’Albaida

Des de Compromís no s’ha fet esperar la resposta a les últimes declaracions del PSOE d’Ontinyent, en què Rebeca Torró realitza acusacions falses contra Sílvia Urenya. Així doncs, Urenya com a portaveu de Compromís per Ontinyent i el portaveu comarcal de la coalició valencianista, Nico Calabuig, han contestat les crítiques de Torró amb un comunicat de premsa.

La portaveu de Compromís per Ontinyent ha rebut amb sorpresa la contestació de Rebeca Torró a les crítiques a la gestió de la crisi del fem feta des del govern socialista: “Que Rebeca Torró arribe a l’extrem de dir que jo he insinuat que preferia que es quedara el fem al carrer és decebedor”, ha declarat Urenya, qui ha continuat dient que “el que va fer Jorge Rodríguez signant la retirada del fem amb Urbaser sense esperar que els seus propis companys resoleren el problema amb Recisa va ser una temeritat. O és que no confiava que Jaime Peris, vicepresident de la Mancomunitat, fóra capaç d’arribar a un acord? Podríem haver-nos trobat en la situació d’haver de pagar a Urbaser i a Recisa per una feina per la qual ja paguem a Recisa, i això ho acabarien pagant els ciutadans de les seues butxaques. Amb diners de totes i tots, qualsevol és un heroi, però si ix mal la jugada, ho paguem els ciutadans”.

Davant les acusacions de Torró respecte “l’afany de criticar l’alcalde”, Urenya al·lega que “com a oposició, la nostra obligació és fiscalitzar el govern. Si considerem que no s’ha actuat bé o no s’ha gestionat bé, la nostra obligació és fer-ho veure”. Urenya ha conclòs dient que “si no critiquem la gestió del govern resulta que no fem oposició, i quan fem oposició resulta que és per afany de criticar… este govern socialista té tan assumida la majoria absoluta que no tolera cap crítica”. No obstant això, la portaveu de Compromís per Ontinyent reitera que “per davant de tot, estem ací per a remar junts per Ontinyent, però han de saber encaixar les crítiques que els fem com a oposició. Espere que les forces vagen encaminades a resoldre el problema i no a seguir llançant-se acusacions els uns als altres”.

En paraules de Nico Calabuig, “els darrers dies, s’han succeït una sèrie de declaracions curioses per part de dirigents del PSOE, en què lluny d’assumir la seua responsabilitat per la mala gestió a la Mancomunitat i d’acceptar que haurien pogut evitar el problema comunicant el que podia passar quan tocava a la resta d’ajuntaments, trauen pit d’haver solucionat un problema que no hauria ocorregut de no ser per la ineficàcia tant del President de la Mancomunitat, Vicent Gomar, com del seu Vicepresident Jaime Peris”.

Calabuig fa èmfasi en “la necessitat de recuperar una senda que mai s’hauria d’haver abandonat a la Mancomunitat, la senda del diàleg, l’acord i l’entesa, ja que aquesta és una institució on els 34 municipis de la nostra comarca s’hi troben de manera voluntària per tal de prestar uns serveis de qualitat a la ciutadania de la Vall d’Albaida al menor cost possible per a tots els nostres pobles.” I conclou: “la gent està farta de polítics que en comptes de solucionar problemes, acceptar les seues errades i rectificar quan s’equivoquen, es dediquen a generar crispació amb declaracions que no sumen. Esperem que retorne el trellat, el realisme i les ganes de treballar amb els peus en terra”.