Compromís celebra la implantació del cicle d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques a l’IES Jaume I d’Ontinyent

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport que dirigeix el valencianista Vicent Marzà ha anunciat que el pròxim curs s’implantarà l’oferta de 36 cicles formatius en instituts on no s’oferien. Un d’ells és el cicle de Grau Mitjà d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques, el qual s’impartirà en horari vespertí a l’IES Jaume I d’Ontinyent.

La portaveu de Compromís per Ontinyent, Sílvia Urenya, ha valorat “molt positivament aquesta ampliació de l’oferta formativa”. Una oferta que, en paraules del conseller Marzà, “vertebra el territori, dóna resposta als sectors empresarials i facilita la incorporació al mercat laboral de la ciutadania valenciana”.

En eixe sentit la portaveu valencianista ha volgut “agrair i felicitar a la comunitat educativa de l’IES Jaume I i també a la confederació empresarial COEVAL pels esforços que han fet per aconseguir aquest nou cicle formatiu a la capital de la Vall d’Albaida”.

El mateix conseller Marzà apuntava que la implantació dels cicles com el  d’Instal·lacions Elèctriques i Automàtiques a l’IES Jaume I d’Ontinyent “marca un punt d’inflexió, ja que han estat possible gràcies a l’estreta comunicació que hem establit amb les empreses i la patronal del sector.”

Urenya també ha volgut destacar que l’aposta del govern del Botànic per la vertebració territorial i la igualtat de gènere es vorà reflectida al Pla Estratègic de la Formació Professional Valenciana que prepara la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Aquest nou Pla vertebrarà l’FP a les comarques valencianes, per a la qual cosa harmonitzarà l’oferta formativa de Formació Professional amb les necessitats dels diferents sectors productius, i optimitzarà la despesa pública, de manera que augmentaran les possibilitats d’inserció i de millora laboral, així com la competitivitat de les empreses al territori valencià. El Pla tindrà molt present, a més, la promoció de la igualtat per a acabar amb el sexisme dins de l’FP, que es veu reflectit després al mercat de treball. També, facilitarà la vertebració del territori valencià tenint en compte les comarques de l’interior per a augmentar allà on calga, de manera progressiva, l’oferta de Formació Professional.

Per últim, volem recordar que Conselleria ha anunciat que el calendari d’admissió de l’alumnat en els ensenyaments de Formació Professional Bàsica, de grau mitjà i de grau superior, en els programes formatius de qualificació bàsica i en els cicles de Formació Professional Bàsica de segona oportunitat és del 18 al 31 de maig.

Arxivat en: Educació, Cultura i Esport

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *