La coalició valencianista recorda al PSOE que anunciar “a bombo i platerets” quan s’acabarà una obra quan no se sap amb seguretat la data d’inici és una imprudència i demana que rectifique la seua resposta

El passat dimecres 24 de gener, Compromís per Ontinyent emetia un comunicat en què demanava al govern municipal del PSOE “més cautela i menys anuncis precipitats”, en referència a les obres de la coberta del CEIP Bonavista, que els socialistes van anunciar el passat 17 de maig amb tota una posada en escena, com ja ens tenen acostumats l’equip de govern: regidors (només del PSOE, clar), premsa i el Consell de xiquets i xiquetes del centre. A data de 21 de gener, encara no se sabia res d’aquesta obra escollida en el procés “Ontinyent Participa”, com tampoc sabem encara res de les actuacions de millora de l’entorn del riu Clariano, batejades com a “Riu Viu”, una proposta escollida també per la ciutadania en el procés “Ontinyent Participa” per al 2017 i de la qual encara no sabem res de res en 2018.

El 22 de gener, el govern del PSOE anunciava que l’empresa adjudicatària es retirava del procés i calia licitar la construcció de nou, amb la qual cosa es retardava, una vegada més, l’arribada d’aquesta infraestructura necessària per als xiquets i xiquetes. Tanmateix, tal i com aclaria la portaveu valencianista, Sílvia Urenya, “la crítica efectuada per Compromís se centrava en l’ànsia permanent de la majoria absoluta del PSOE per anunciar quan acabaran unes obres sense saber ni tan sols la data d’inici d’aquestes.” Una errada fruit de la precipitació que, segons Urenya, “no és la primera vegada que ocorre. També va passar el mateix en el cas de la pista d’atletisme o de les obres de l’Avinguda del Tèxtil. L’únic que demanem és que el govern prioritze la prudència i el realisme per a no desinformar a la ciutadania”.

Per això, des de Compromís per Ontinyent no entenien “el nerviosisme i les desqualificacions en la resposta a la nostra crítica, més encara quan, en privat, regidors del PSOE reconeixen la tasca d’oposició constructiva que venim realitzant des de Compromís durant tota la legislatura, i fins i tot la posen com a exemple per als seus companys que estan en l’oposició a altres ajuntaments de la nostra comarca”. De la mateixa manera, des de Compromís remarcaven que “treballem molt i amb molt pocs mitjans, ja que únicament disposem d’un secretari de grup sense jornada completa i tenim la nostra pròpia dedicació professional fora de la política. Si fem açò és perquè volem aportar constructivament per millorar la nostra ciutat”.

Com ja ha manifestat en diverses ocasions la portaveu de la coalició valencianista al plenari municipal “des de Compromís no compartim moltes de les formes de treballar d’aquest equip de govern, però compartim gran part del fons i, per això, l’equip de govern no trobarà en nosaltres un adversari. Farem les crítiques que calguen, però serem aliats per treballar conjuntament per Ontinyent. Ara bé: exigim respecte pel nostre treball i exigim que es done resposta a la multitud de preguntes que hem formulat al govern del PSOE per registre d’entrada i no ens han contestat, perquè nosaltres també representem a milers d’ontinyentins i ontinyentines que mereixen ser escoltats.”

Finalment des de Compromís per Ontinyent han volgut recordar que “des que va començar la nova legislatura hem estat sempre al costat de la ciutadania fent de pont entre els nostres càrrecs tant a Diputació com a la Generalitat on cogoverna la nostra formació així com amb altres estaments on tenim representació com el Congrés o l’Europarlament, per apropar les institucions a la nostra ciutat i donar respostes als problemes de la gent. Amb reunions i debats oberts, hem acostat a la nostra ciutat més de 10 càrrecs públics per recollir les inquietuds de la ciutadania d’Ontinyent i explicar les polítiques valentes que impulsem on Compromís governa”. Una tasca que en moltes ocasions ha patit un silenciament mediàtic orquestrat per la majoria absoluta del PSOE i que, malgrat tot, “seguim i seguirem fent”.