Sílvia Urenya: “La violència masclista és un problema que ens afecta a totes i a tots, i és així, entre totes i tots, com hem de posar-li fre”

La nostra portaveu, Sílvia Urenya, va defensar al passat ple de l’Ajuntament d’Ontinyent el vot a favor de Compromís a la moció presentada per EUPV contra la violència de gènere:

Encara no hem acabat el tercer mes del nou any i ja són 25 dones i dues criatures assassinades a l’Estat espanyol.

El masclisme s’aprén des que naixem i té bons professors, sobretot a les trones eclesiàstiques i als mitjans d’incomunicació, però també s’aprén a casa, a l’escola, al cinema… mirant la tele, jugant amb els joguets que comprem, imitant el que veuen que fem… s’aprén a les bones o a les males, i no entén de sexe.

Com diu Almudena Grandes, el masclisme és “símptoma d’una malaltia social que es farà més perillosa i letal si continuem ignorant-la”.

Matar una dona, maltractar-la o violar-la ix massa barat als assassins, maltractadors i violadors. I ho saben. Només es denuncia el 21% dels maltractaments i només el 4,8% dels agressors acaba en la presó.

Una de cada 10 dones europees ha patit algun tipus d’agressió sexual des dels 15 anys; i una de cada 20 ha sigut violada.Cada 10 minuts una dona és assassinada al món per l’home que és la seua parella o exparella.I ho fan perquè poden.

I no és un problema de les dones, no és ‘cosa de dones’ ni és un problema que les dones hem de solucionar. És un problema que ens afecta a totes i a tots i és així, entre totes i tots, com hem de posar-li fre.

Des de Compromís per Ontinyent sempre donarem suport a qualsevol mesura que es prenga per a posar fre a aquesta malaltia de la societat, per això donarem suport a aquesta moció d’Esquerra Unida Ontinyent.

Arxivat en: Llibertat i Igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *